1 склянка манки і 2 склянки кефіру. Готую і на свято, і на кожен день

1 склянка манки і 2 склянки кефіру. Готую і на свято, і на кожен день

Смачний десерт з манки на кефірі приємно здивує і рідних, і ваших гостей. Я називаю його «зебра» через цікавий зовнішній вигляд.

Необхідні продукти:

  • Манка – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Кефір 2,5% – 2 склянки
  • Соняшникова олія – ½ склянки + 1 ст.л. для смаження
  • Борошно – 1 склянка + 2 ст.л
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Какао – 2 ст.л.

Покроковий процес приготування:

У ємність насипаємо 1 склянку манної крупи і 1 склянку цукру.

Добре перемішуємо ложкою, щоб інгредієнти поєдналися.

Сюди ж виливаємо 2 склянки кефіру жирністю 2,5% кімнатної температури.

Акуратно перемішуємо ложкою, щоб не було грудочок.

Залишаємо манку набухати на 30 хвилин.

Після того, як манка набухла, додаємо пів склянки соняшникової рослинного олії.

Потім додаємо 1 склянку просіяного борошна і 1 ч.л. розпушувача.

За допомогою віночка замішуємо тісто для пирога.

Ділимо тісто на 2 частини. До однієї частини додаємо 2 ст.л. муки. До іншої – 2 ст.л. какао порошку.

1 склянка манки і 2 склянки кефіру. Готую і на свято, і на кожен день

Перемішуємо до однорідної текстури.

1 склянка манки і 2 склянки кефіру. Готую і на свято, і на кожен день

Форму для випічки змащуємо олією.

В середину викладаємо 2 ст.л. тіста без какао.

Тепер беремо шоколадне тісто і викладаємо 2 ст.л. поверх білого.

1 склянка манки і 2 склянки кефіру. Готую і на свято, і на кожен день

Таким чином викладаємо все тісто чергуючи тісто без какао і шоколадне. Нижні шари поступово розтікаються, формуючи кола.

За допомогою зубочистки робимо малюнок.

1 склянка манки і 2 склянки кефіру. Готую і на свято, і на кожен день

Ставимо в розігріту духовку при температурі 180С на 40-50 хвилин.

Ура, готово!

1 склянка манки і 2 склянки кефіру. Готую і на свято, і на кожен день

Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.