Хочеш обіграти улюблене страву по-новому? Додай мариновану цибулю! Ти здивуєшся, наскільки це смачно і просто. Єдина складність полягає лише в тому, щоб нарізати цибулю без сліз. Розповідаємо 20 найцікавіших рецептів!
- 1. Маринована цибуля в оцті
- 2. Швидкий рецепт маринованої цибулі
- 3. Маринована цибуля з лимоном і зеленню
- 4. Цибуля, маринована в майонезі
- 5. Маринована червона цибуля
- 6. Ідеальна маринована цибуля для шашлику
- 7. Маринована цибуля з бальзамічним оцтом
- 8. Цибуля, маринована у винному оцті з лимоном
- 9. Цибуля, маринована без оцту
- 10. Хрустка маринована цибуля з гострим перцем і селерою
- 11. Цибуля, маринована в соєвому соусі
- 12. Цибуля, маринована з лимонною кислотою
- 13. Маринована цибуля
- 14. Маринована цибуля з оцтом і помідорами
- 15. Маринована цибуля з гірчицею
- 16. Цибуля, маринована з медом і коріандром
- 17. Маринована цибуля з імбиром
- 18. Маринована цибуля по-грецьки
- 19. Цибуля, маринована в журавлинному соку
- 20. Цибуля, маринована в мінеральній воді
1. Маринована цибуля в оцті
Постав на стіл цю апетитну закуску і від неї всі будуть в захваті.
Тобі знадобиться: 350 г цибулі, 3 гілочки зелені, 250 мл води, 2 ст.л. оцту, 2 ст.л. цукру, 20 г солі.
Приготування: цибулю наріж кільцями, зелень подрібни. Закип’ятити воду з цукром і сіллю, додай оцет і провари 3 хвилин. Залий гарячим маринадом цибулю, змішаний із зеленню. Накрий кришкою і залиш маринуватися на 30 хвилин.
2. Швидкий рецепт маринованої цибулі
Зберігай цибулю в маринаді не довше ніж 2 днів.
Тобі знадобиться: 2 цибулини, 150 мл холодної води, 5 гілочок кропу, 3 кубики льоду, 60 мл яблучного оцту, 1 ч.л. солі, 1 ст.л. цукру, мелений чорний перець.
Приготування: цибулю наріж, склади в контейнер і залий холодною водою з оцтом. Додай лід, сіль, цукор і накрий кришкою на 15 хвилин. Злий рідину, поклади мелений перець, подрібнений кріп і акуратно перемішати.
3. Маринована цибуля з лимоном і зеленню
Підійде будь-яка зелень, яка тобі подобається.
Тобі знадобиться: 2 цибулини, 5 гілочок кропу, 150 мл води, сік одного лимона, 1 ч.л. солі, 30 г цукру, 1 ст.л. оливкової олії.
Приготування: цибулю, кріп наріж і склади в відповідну тару. Підігрій воду, додай сік лимона, сіль, цукор і олію. Залий цибулю з кропом цим маринадом і залиш під кришкою на 20 хвилин.
4. Цибуля, маринована в майонезі
Таке доповнення страви припаде до смаку навіть противникам цибулі.
Тобі знадобиться: 200 г цибулі, 3 гілочки кропу, 3 ст.л. майонезу, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, дрібка цукру, 0,5 ч.л. солі.
Приготування: цибулю наріж товстими кільцями, кріп подрібни. Склади все в миску, додай сіль, цукор, мелений перець і майонез. Перемішай і залиш під кришкою на півгодини.
5. Маринована червона цибуля
Маринована цибуля часто використовують в салатах.
Тобі знадобиться: 300 г червоної цибулі, 2 ч.л. цукру, дрібка солі, 60 мл оцту, 2 зубчики часнику, 5 гілочок зелені, 1 стакан води.
Приготування: цибулю очисти, наріж кільцями і склади в глибоку миску. Додай воду, оцет, сіль і цукор. Перемішай, зверху засип все подрібненими зеленню і часником. Через півгодини цибуля буде готова.
6. Ідеальна маринована цибуля для шашлику
Смачніше рецепта маринованої цибулі ти просто не знайдеш!
Тобі знадобиться: 2 червоні цибулини, 2 білі цибулини, 5 гілочок кропу, 1 ч.л. меленого коріандру, 2 ч.л. цукру, 0,5 ч.л. солі, 50 мл оцту, 300 мл води.
Приготування: цибулю наріж, промий під проточною водою і склади в миску. Додай подрібнений кріп, оцет і коріандр. Підігрій воду, поклади сіль, цукор і перемішай. Додай маринад в цибулю і накрий кришкою на 30 хвилин.
7. Маринована цибуля з бальзамічним оцтом
Нарізай цибулю великими шматочками, щоб вона вийшла соковитою і хрусткою.
Тобі знадобиться: 200 г цибулі, 2 ст.л. бальзамічного оцту, дрібка солі, 0,5 ч.л. цукру, вода, 3 кубики льоду.
Приготування: цибулю наріж, обшпар кип’ятком і переклади в миску з холодною водою. Додай лід, цукор, сіль і оцет. Перемішай і залиш на 30 хвилин при кімнатній температурі.
8. Цибуля, маринована у винному оцті з лимоном
Винний оцет м’якший і аромат у нього особливий.
Тобі знадобиться: 300 г цибулі, 2 ст.л. винного оцту, 0,5 ч.л. лимонної цедри, дрібка цукру, 0,5 ч.л. солі, 200 мл води.
Приготування: цибулю очисти, наріж і промий гарячою водою. Додай цедру, оцет, цукор і сіль. Додай холодну воду і накрий кришкою на півгодини.
9. Цибуля, маринована без оцту
Лимонний сік можна купити в магазині або видавити зі свіжого фрукта.
Тобі знадобиться: 200 г червоної цибулі, 1 ч.л. цукру, дрібка солі, 1 ст.л. соняшникової олії, 1 ч.л. коріандру в зернах, 100 мл води, половина лимона.
Приготування: цибулю наріж півкільцями, змішай з цукром, сіллю, коріандром і склади в банку. В окрему ємність видави лимонний сік, додай воду і олію. Додай маринад в цибулю, перемішай і накрий кришкою. Через півгодини страва буде готова.
10. Хрустка маринована цибуля з гострим перцем і селерою
Тобі точно сподобається цей смачний рецепт!
Тобі знадобиться: 300 г цибулі, 1 гострий перець, 5 гілочок кропу, 100 г стебел селери, 2 ч.л. цукру, дрібка солі, дрібка меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, 2 ст.л. яблучного оцту, 1 ст.л. соняшникової олії, 150 мл води.
Приготування: наріж цибулю, кріп, селеру і гострий перець. Склади інгредієнти в глибоку миску, додай коріандр, мелений перець і олію. Окремо змішай воду, оцет, цукор і сіль. Залий овочі маринадом і залиш під кришкою на півгодини.
11. Цибуля, маринована в соєвому соусі
Приготуй з цією апетитною маринованою цибулею шаурму або чебуреки.
Тобі знадобиться: 250 г цибулі, 2 ст.л. винного оцту, 3 ст.л. соєвого соусу, 5 гілочок петрушки, 2 зубчики часнику, половина гострого перцю, дрібка солі, 1 ч.л. цукру, 1 ч.л. меду, 1 ст.л. соняшникової олії.
Приготування: цибулю очисти, наріж і склади в миску. Додай подрібнені петрушку, гострий перець, видави через прес часник, посоли і поперчи. Змішай соус з оцтом, медом і олією. Додай маринад в тарілку, перемішай і накрий кришкою на 20 хвилин.
12. Цибуля, маринована з лимонною кислотою
Якщо ти не любиш оцет, використовуй лимонну кислоту.
Тобі знадобиться: 3 цибулини, 0,5 ч.л. лимонної кислоти, 1 стакан води, дрібка цукру, 0,5 ч.л. солі, 2 бутони гвоздики, 1 ч.л. сухих зерен гірчиці, половина гострого перцю.
Приготування: цибулю наріж, змішай з гвоздикою і гірчицею. Пекучий перець очисти від насіння, подрібни і додай в цибулю. Змішай воду, лимонну кислоту, цукор і сіль. Додай маринад в овочі, перемішай і залиш маринуватися на 30-40 хвилин.
13. Маринована цибуля
Простий рецепт пікантної закуски.
Тобі знадобиться: 300 г цибулі, 3 ст.л. аджики, по 5 гілочок кінзи і петрушки, 3 зубчики часнику, половина гострого перцю, 100 мл оцту, 1 ст.л. цукру, дрібка солі, 100 мл холодної води.
Приготування: наріж цибулю, часник, гострий перець і зелень. Змішай аджику з водою, сіллю, цукром і оцтом. Додай маринад в овочі, перемішай, накрий кришкою і залиш маринуватися на 2 години.
14. Маринована цибуля з оцтом і помідорами
Смачними виходять і цибуля, і помідори.
Тобі знадобиться: 2 цибулини, 3 помідори, 0,5 ч.л. меленого коріандру, 0,5 ч.л. меленого чорного перцю, дрібка солі, 15 г цукру, 1,5 ст.л. оцту, 150 мл води, 1 ст.л. соняшникової олії.
Приготування: наріж цибулю кільцями, помідори кружечками. Додай спеції, сіль, цукор, воду, олію і оцет. Акуратно перемішай і склади в підготовлену банку. Накрий кришкою і прибери в холодильник на 2 години.
15. Маринована цибуля з гірчицею
Можна додати трохи тертого хрону.
Тобі знадобиться: 300 г цибулі, 2 ч.л. готової гірчиці, 0,5 ч.л. пластівців червоного перцю, 2 ст.л. рослинного олії, дрібка цукру, дрібка солі, 1 ст.л. лимонного соку, 150 мл води.
Приготування: наріж цибулю, додай червоний перець, цукор і сіль. Окремо змішай воду, гірчицю, олію і лимонний сік. Залий маринадом цибулю, накрий кришкою і залиш маринуватися на півгодини.
16. Цибуля, маринована з медом і коріандром
Така маринована цибуля відмінно доповнить шашлик, котлети, смажене або печене м’ясо.
Тобі знадобиться: 3 цибулини, 1 ч.л. коріандру в зернах, 1 ст.л. меду, 2 ст.л. яблучного оцту, півсклянки води, дрібка солі, 0,5 ч.л. цукру.
Приготування: цибулю очисти, наріж півкільцями, промий і склади в миску разом з коріандром. Змішай мед з водою, додай оцет, сіль і цукор. Додай маринад в цибулю і залиш на півгодини.
17. Маринована цибуля з імбиром
При відсутності свіжого імбиру, можеш використовувати сухий порошок.
Тобі знадобиться: 300 г цибулі, 50 г кореня імбиру, 2 ст.л. лимонного соку, 5 гілочок кропу, дрібка меленого коріандру, дрібка меленого перцю, 0,5 ч.л. солі, 1 ч.л. цукру, 200 мл холодної води.
Приготування: наріж цибулю і кріп, імбир очисти і натри на дрібну тертку. Змішай все в глибокій мисці, поклади коріандр, мелений перець, сіль і цукор. Додай воду з лимонним соком, накрий кришкою і прибери на 30 хвилин в холодильник.
18. Маринована цибуля по-грецьки
Цибуля чудово поєднується з запашною олією.
Тобі знадобиться: 2 червоні цибулини, 1 ч.л. цукру, 2 ст.л. оливкової олії, дрібка орегано, дрібка солі, 2 ст.л. лимонного соку.
Приготування: цибулю наріж, обшпар кип’ятком і склади в миску. Додай сіль, орегано і цукор. Через 3 хвилини додай олію, лимонний сік, перемішай і накрий кришкою на 30 хвилин.
19. Цибуля, маринована в журавлинному соку
Це не тільки смачно, але ще і красиво.
Тобі знадобиться: 2 цибулини, 1 стакан журавлинного соку, 2 ч.л. цукру, дрібка солі, 1 ст.л. оцту, 0,5 ч.л. меленого червоного перцю, 3 ст.л. холодної води.
Приготування: цибулю наріж, змішай з цукром, сіллю і перцем. Додай воду, журавлинний сік і оцет. Акуратно перемішай і залиш під кришкою на 2 години.
20. Цибуля, маринована в мінеральній воді
Використовуй сильногазовану мінералку.
Тобі знадобиться: 200 г цибулі, 5 гілочок кропу, 2 ст.л. бальзамічного оцту, 200 мл крижаної мінеральної води, дрібка солі, 1 ч.л. цукру.
Приготування: цибулю очисти і наріж так, як тобі подобається. Додай подрібнений кріп, сіль і цукор. Окремо змішай оцет і воду. Додай маринад в цибулю і накрий харчовою плівкою, щоб бульбашки не вивітрювалися. Закуска буде готова через 15 хвилин.