Американський яблучний пиріг. Десерт з пісочного тіста з яблучною начинкою

Американський яблучний пиріг. Десерт з пісочного тіста з яблучною начинкою

Американський яблучний пиріг один з найніжніших і смачних десертів для справжніх ласунів.

Необхідні продукти:

Для тіста:

  • Борошно – 200 г.
  • Цукор – 25 г.
  • Вершкове масло – 180 г.
  • Вода – 5-6 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

  • Яблука – 6-7 шт.
  • Мускатний горіх – ¼ ч. л.
  • Лимонний сік – ½ ч. л.
  • Цедра лимона – ½ ч. л.
  • Цукор – 25 г.
  • Крохмаль – 2 ст. л.
  • Кориця – ½ ч. л.

Як приготувати американський яблучний пиріг

Для тіста в миску просійте борошно, додайте цукор, сіль і перемішайте.

На великій тертці натріть або наріжте на шматочки вершкове масло і додайте в борошняну суміш.

Холодну воду влийте і замісіть еластичне тісто. Тісто загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.

Для начинки цукор, спеції, крохмаль, сік і цедру лимона з’єднайте в мисці

Отриману пряну масу ретельно перемішайте. Видаливши насіння вимийте яблука і наріжте на тонкі шматки.

Пряну масу і шматочки яблук з’єднайте, отриману добре перемішайте.

Дістаньте з харчової плівки готове тісто і розділіть на 2 частини.

Одну частину тсста не тонко розкатайте в коло. Тісто викладіть у форму для випікання так, щоб краї були вище краю форми.

Яблучну форму викладіть у форму і сформуйте з яблук гірку.

Розкачайте другу частину тіста в пласт і викладіть поверх начинки. Краї тіста добре скріпіть.

За допомогою леза або гострого ножа зробіть розрізи на верхній частині пирога.

Пиріг випікайте приблизно 50 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Смачного!

Американський яблучний пиріг. Десерт з пісочного тіста з яблучною начинкою