Апельсин та трохи кефіру для швидкого печива: ароматне, листкове з начинкою

Апельсин та трохи кефіру для швидкого печива: ароматне, листкове з начинкою

Найпростіші рецепти печива виходять найсмачнішими. Цей варіант рецепту подарує вам м’яке та ніжне, ароматне печиво, яке відмінно підходить для полудня та перекушування, сніданку.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 120 мл;
  • цукор, 20 г;
  • яйце, 1 шт;
  • вершкове масло, 100 г;
  • розпушувач, 1 ч.л;
  • борошно, 300 г.

Для приготування начинки необхідно:

  • апельсин, 1 шт.;
  • цукор, 60 г;
  • крохмаль, 20 г;
  • манна крупа, 1 ст.л.

Процес приготування печива

Якщо ви не любите цитрусові аромати та начинки, беріть будь-які інші наповнювачі: джеми та варення, шоколадну пасту, сухофрукти, кокосову стружку тощо.

У кефір всипаємо цукор, додаємо яйце і вимішуємо віночком.

Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем.

У борошно додаємо охолоджене вершкове масло шматочками або терте і перетворюємо масу в крихту.

Змішуємо обидві основи та перемішуємо, вимішуємо тісто.

Накриваємо та прибираємо в холодильник на 10 хвилин.

Апельсин промиваємо та ошпарюємо кип’ятком. Ріжемо шматочками та подрібнюємо за допомогою блендера.

Змішуємо з крохмалем та цукром, перебиваємо до однорідності.

Розкачуємо тісто в тонкий пласт, рівномірно змащуємо начинкою, згортаємо рулет.

Апельсин та трохи кефіру для швидкого печива: ароматне, листкове з начинкою

Ріжемо порційними шматочками і викладаємо на лист, застелений пергаментом.

Апельсин та трохи кефіру для швидкого печива: ароматне, листкове з начинкою

Випікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин до рум’яності.

Апельсин та трохи кефіру для швидкого печива: ароматне, листкове з начинкою

Печиво виходить хрустким з м’якою та ніжною серединкою, дуже ароматне. Змінюючи щоразу наповнювачі, ви отримаєте різноманітність солодкого меню.