Апетитні пиріжки з грибами та зеленню з картоплі можуть стати ситним та смачним обідом, вечерею чи перекусом, ми їх беремо з собою на пікнік та у поїздки.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- картопля, 3 шт;
- цибуля, 1 шт;
- печериці, 100 г;
- сіль, перець, зелень та зелена цибуля;
- сир чеддер, 100 г.
Для приготування тіста необхідно:
- яйця, 2 шт.;
- сіль та розпушувач, по 0.5 ч.л;
- борошно, 4 ст.л;
- йогурт натуральний, 100 г
Процес приготування пиріжків з картоплі
Відварюємо картоплю в підсоленій воді і перетворюємо на пюре з подрібненими зеленню і зеленою цибулею.
Цибулю звичайну ріжемо кубиком і обсмажуємо на олії до напівготовності.
Додаємо дрібно нарізані гриби і смажимо все до готовності, солимо та перчимо.
Змішуємо пюре з грибами та цибулею, остуджуємо.
Додаємо тертий сир, не обов’язково чеддер, беріть те, що у вас є.
Яйця змішуємо з йогуртом і борошном, солимо і перчимо, всипаємо розпушувач та вимішуємо однорідне тісто. Формуємо невеликі пиріжки.
Розігріваємо олію в сковорідці, приблизно склянку.
Опускаємо кожен пиріжок у тісто і викладаємо в сковороду, обсмажуємо з двох боків до рум’яності.
М’які та смачні, дуже ситні картопляні пиріжки можна подавати зі сметаною або з різними соусами, можна з салатами зі свіжих овочів.