Свинячі вушка по-корейськи — закуска, яка полюбилася багатьма завдяки своєму пікантному смаку. Свинячі вуха не лише смачні, а й корисні, тому що містять колаген, який називають білком молодості. У домашніх умовах приготувати закуску не складе труднощів. Рецепт простий, але перед початком приготування свинячі вушка потрібно перевірити на наявність волосків, ретельно вимити і потім замочити у воді.
Необхідні продукти:
- 400 грам свинячих вушок
- 200 грам моркви
- 3 столові ложки соєвого соусу
- 1 чайна ложка цукру
- пів столової ложки меленого коріандру
- пів чайної ложки чорного перцю
- 3 зубчики часнику
- 1 столова ложка оцту 9%
- сіль
- 2.5 столові ложки соняшникової олії
- приправа для моркви по-корейськи за смаком
Як приготувати салат зі свинячими вушками
1. Вушка промиваємо, кладемо в миску, заливаємо водою і залишаємо на 1 годину.
2. Моркву очищаємо і натираємо на тертці моркви по-корейськи. Подрібнюємо очищений часник.
3. Підготовлені вушка перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, додаємо сіль та ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо 60-80 хвилин до готовності.
4. Готові вушка остуджуємо, а потім нарізаємо соломкою і перекладаємо в салатник. Додаємо до них моркву, часник, соєвий соус, оцет, олію, сіль, цукор, гострий перець та приправу. Туди ж кладемо часник та коріандр. Все добре перемішуємо, перекладаємо в пакет і забираємо в холодильник. Залишаємо його там на 5 годин, періодично дістаємо та перевертаємо. Це необхідно для того, щоб маринад краще просочився.
5. Готові вушка можна подавати до столу.