Холодець виходить з яскравим, насиченим смаком та ароматом, прозорий та апетитний. Готується все просто, головне, дотримуватися рецепту.
Необхідні продукти:
- свиняча рулька та курка;
- цибуля, 2 шт;
- морква, 1 шт;
- лавровий лист, 3 шт;
- перець горошком і запашний;
- сіль;
- вода близько 2 л.
Як приготувати холодець
М’ясо заливаємо холодною водою і залишаємо на кілька годин, потім промиваємо та прибираємо все зайве, ріжемо великими шматками.
Укладаємо всі продукти та спеції у скороварку, наливаємо воду і ставимо другий режим варіння. Коли на табло з’явиться дві білі смужки, зменшуємо вогонь та варимо 40 хвилин.
Якщо варите у звичайній каструлі, тоді доводимо до кипіння м’ясо, прибираємо пінку та зливаємо цей бульйон.
Промиваємо м’ясо, заливаємо кип’ятком і додаємо сіль, варимо на невеликому вогні 4 години.
Додаємо овочі та спеції та варимо ще 1.5 години.
Виймаємо м’ясо, остуджуємо та обробляємо на шматочки, розкладаємо по формам.
У теплий бульйон додаємо дрібно нарізаний часник, перемішуємо та проціджуємо.
Заливаємо у форми з м’ясом і залишаємо остигати на столі.
Накриваємо форми кришками та відправляємо в холодильник застигати.
Холодець виходить просто ідеальним, насиченим та смачним, ароматним. Щоб холодець у вас завжди був найкращим, використовуйте кілька видів м’яса.