Багато начинки та мало тіста. Ресторанна шарлотка – детальний рецепт

Багато начинки та мало тіста. Ресторанна шарлотка - детальний рецепт

Один з найпростіших і найшвидших рецептів класичної шарлотки, але з добавкою меду та журавлини. Виходить багато начинки та трохи тіста, пиріг просто чудовий та ароматний, справжнє осіннє диво.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • яблука, 600 г;
  • яйця, 3 шт.;
  • масло вершкове. 50 г;
  • ванілін та кориця за смаком та бажанням;
  • мед, 100 г;
  • журавлина, 50 г;
  • пекан горіхи, 100 г;
  • цукор, 120 г;
  • сіль дрібку;
  • борошно, 120 г;
  • пудра цукрова, 1 ст.

Процес приготування шарлотки

Чищені яблука ріжемо часточками, горіхи подрібнюємо.

Тушимо яблука у вершковому маслі, заливаємо медом і тушкуємо до карамелізації.

Додаємо сухі журавлини та горіхи, перемішуємо і знімаємо з плити. Остуджуємо.

Яйця збиваємо із сіллю, частинами всипаємо цукор і збиваємо до пишності та густоти маси.

Всипаємо просіяне борошно частинами, акуратно перемішуємо за допомогою лопатки.

У форму викладаємо яблучну начинку, зверху заливаємо тістом.

Випікаємо при 180 градусах близько 20-30 хвилин, перевіряючи готовність шпажкою.

Багато начинки та мало тіста. Ресторанна шарлотка - детальний рецепт

Подавати таку смачну та ароматну здобу можна, посипавши цукровою пудрою або зі сметаною, збитими вершками з пудрою або ягідним соусом. Якщо ви не любите горіхи у начинці, тоді не додавайте їх, можна використовувати сухофрукти.