Один з найпростіших і найшвидших рецептів класичної шарлотки, але з добавкою меду та журавлини. Виходить багато начинки та трохи тіста, пиріг просто чудовий та ароматний, справжнє осіннє диво.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- яблука, 600 г;
- яйця, 3 шт.;
- масло вершкове. 50 г;
- ванілін та кориця за смаком та бажанням;
- мед, 100 г;
- журавлина, 50 г;
- пекан горіхи, 100 г;
- цукор, 120 г;
- сіль дрібку;
- борошно, 120 г;
- пудра цукрова, 1 ст.
Процес приготування шарлотки
Чищені яблука ріжемо часточками, горіхи подрібнюємо.
Тушимо яблука у вершковому маслі, заливаємо медом і тушкуємо до карамелізації.
Додаємо сухі журавлини та горіхи, перемішуємо і знімаємо з плити. Остуджуємо.
Яйця збиваємо із сіллю, частинами всипаємо цукор і збиваємо до пишності та густоти маси.
Всипаємо просіяне борошно частинами, акуратно перемішуємо за допомогою лопатки.
У форму викладаємо яблучну начинку, зверху заливаємо тістом.
Випікаємо при 180 градусах близько 20-30 хвилин, перевіряючи готовність шпажкою.
Подавати таку смачну та ароматну здобу можна, посипавши цукровою пудрою або зі сметаною, збитими вершками з пудрою або ягідним соусом. Якщо ви не любите горіхи у начинці, тоді не додавайте їх, можна використовувати сухофрукти.