Баклажани на зиму закриваю пластиковою кришкою. Виходить закуска: «як гриби»

Баклажани на зиму закриваю пластиковою кришкою. Виходить закуска: «як гриби»

Такі мариновані гострі баклажани – це найулюбленіша закуска в нашій родині. Вони відмінно поєднуються з будь-якими стравами, які присутні у вашому меню, особливо – з смаженою картоплею.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани, 1,200 грамів;
  • часник, 10 зубчиків;
  • цибуля звичайна або червона, 2 шт;
  • м’ята суха і оцет рисовий по 2 ч.л;
  • сіль і цукор по 2 ч.л;
  • коріандр мелений, 4 дрібки;
  • петрушка, пучок;
  • масло рослинне.

Процес приготування

Баклажани чистимо від шкірки, заливаємо холодною водою на 30 хвилин.

Ріжемо їх на 2 частини і обсмажуємо на олії до золотистості.

Дрібно ріжемо часник і петрушку, змішуємо з м’ятою і сіллю, цукром, оцтом, невеликою кількістю олії.

Змащуємо всі половинки баклажан цією сумішшю і залишаємо маринуватися на 15 хвилин.

У деко наливаємо трохи води.

У стерилізовані банки укладаємо баклажани, але не до самого горлечка.

Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на олії і додаємо в банки.

Банки ставимо в деко, в кожну насипаємо коріандр і накриваємо кришками. Зараз залізними.

Доводимо масу в банках до кипіння при 160 градусах і виймаємо з духовки.

Закриваємо тепер банки стерилізованими (обдати кип’ятком) пластиковими кришками, перевертаємо, укутуємо і залишаємо до охолодження.

Баклажани на зиму закриваю пластиковою кришкою. Виходить закуска: «як гриби»

Зберігаю такі мариновані баклажани в підвалі або в коморі. Хто хоч раз спробує цю закуску, ніколи не буде їсти баклажани, зроблені за іншим рецептом.