Баклажани в томатному соусі з часником і зеленню. На зиму те що потрібно!

Баклажани в томатному соусі з часником і зеленню. На зиму те що потрібно!

Дуже смачні баклажани в томатному соусі з зеленню і часником припадуть до смаку всім членам сім’ї. Готуються дуже швидко, а результат перевершить всі ваші очікування.

Продукти

Вихід – 2 банки по 1л. або 4 банки по 0,5 л

  • Помідори – 1,2 кг.
  • Баклажани – 1 кг.
  • Перець стручковий – 0,5-1 шт. (В залежності від бажаної гостроти)
  • Часник – 50 гр.
  • Зелень селери або петрушки – 30-40 гр.
  • Перець чорний горошком – 5-7 шт.
  • Сіль – 40 гр. (2 ст.л. без гірки)
  • Цукор – 80 гр. (5 ст.л. без гірки)
  • Олія соняшникова – 100 гр.
  • Оцет 9% – 50 гр.

Як приготувати баклажани в томатному соусі

Помідори пропускаємо через м’ясорубку або в блендері до кашоподібного стану.

Також прокручуємо пекучий перець.

Прокручені помідори і перець перекладаємо в каструлю і ставимо на вогонь.

Додаємо цукор, сіль і соняшникову олію. Все добре перемішуємо і доводимо до кипіння.

Баклажани в томатному соусі з часником і зеленню. На зиму те що потрібно!

Накриваємо кришкою і варимо 10 хвилин.

Баклажани нарізаємо кружечками і викладаємо в каструлю з помідорами.

Додаємо горошини чорного перцю. Все добре перемішуємо і після закипання варимо ще під закритою кришкою 10 хвилин, поки баклажани не стануть м’якими.

Баклажани в томатному соусі з часником і зеленню. На зиму те що потрібно!

Додаємо нарізану зелень, дрібно нарізаний часник і додаємо оцет.

Все ретельно перемішуємо і варимо під закритою кришкою ще 2-3 хвилини.

Розкладати будемо баклажани в гарячі стерилізовані банки.

Банки закриваємо гарячими стерилізованими кришками і закатуємо.

Банки не потрібно укутувати ковдрою досить того щоб вони охололи при кімнатній температурі. Смачного!