Баклажани зі смаком грибів на зиму. Перепробувала багато рецептів, але кращого не знайшла

Баклажани зі смаком грибів на зиму. Перепробувала багато рецептів, але кращого не знайшла

Баклажани володіють однією особливістю, за яку їх люблять багато кулінарів: обсмажені овочі нагадують за смаком гриби, а якщо ще додати набір певних спецій, салати не відрізниш від грибних страв.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани, 2.5 кг;
  • часник, 1 головка;
  • кріп, пучок;
  • грибні кубики, 2 шт;
  • сіль, 1 ч.л;
  • оцет 9%, 2.5 ст.л;
  • олія соняшникова, близько 400 мл.

Процес приготування баклажанів на зиму

Баклажани ріжемо невеликими кубиками. Зараз майже немає сортів, які необхідно промивати від гіркоти, тому очищаємо від шкірки і ріжемо.

Обсмажуємо кубики порційно, щоб процес проходив швидше.

Кріп і часник дрібно січемо.

Баклажани викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії.

Порада: грибні кубики можна замінити приправою грибною, буде досить 2 – 3 столових ложок. Якщо вона з сіллю, додатково сипати сіль не потрібно.

Баклажани заправляємо сіллю, приправою, оцтом і перемішуємо. Залишаємо на 30 хвилин.

Розкладаємо в чисті банки, ущільнюємо.

Накриваємо кришками і ставимо стерилізувати на 20 хвилин (банки 0.5 л).

Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Баклажани зі смаком грибів на зиму. Перепробувала багато рецептів, але кращого не знайшла

Салат виходить просто дивовижним, швидко готується і також швидко зникає з тарілок. Тому готуйте більше.