Барселонський торт. Десерт з морквини – детальний рецепт

Барселонський торт. Десерт з морквини - детальний рецепт

Барселонський десерт вразить вас простотою приготування і ніжним, незабутнім смаком.

Необхідні продукти:

Коржі:

  • Борошно – 340 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Темний цукор – 200 гр
  • Білий цукор – 200 гр.
  • Соняшникова олія – 245 гр.
  • Вода – 8 гр.
  • В’ялена журавлина – 100 гр.
  • Горіхи кешью або грецькі – 100 гр.
  • Сира морква – 275 гр.
  • Мускатний горіх – 1 ч. л
  • Кориця – 1,5 ч. л
  • Ром – 40 мл.
  • Цедра дрібного апельсина

Крем-чіз:

  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • М’який сир – 300 гр.
  • Масло – 100 гр.

Декор:

  • Цукор – 1/4 ст.
  • Вода – 1/4 ст.
  • Пластинки мандарина – 10 шт.

Як приготувати Барселонський торт

У холодній воді замочіть журавлину на 5 хвилин, злийте воду, залийте ром і залиште.

Горіхи посічіть великою крихтою.

Всі сухі інгредієнти змішайте в мисці – корицю, мускатний горіх, соду, сіль і просіяне борошно.

Збийте масло з цукром протягом 120 секунд. Не вимикаючи міксера, додайте по одному яйця, всипте борошняну суміш і акуратно перемішайте.

Потім додайте ізюм, цедру апельсина, терту моркву і горіхи. Замісіть тісто.

Три коржа випікайте окремо в формі для випікання діаметром 16 см при температурі 160 градусів 40 хвилин.

Кожен корж розріжте навпіл, охолодіть і, загорнувши в харчову плівку, на ніч відправте в холодильник. Зберіть з трьох коржів тортик, інші три можна залишити в морозилці до наступного разу.

Займіться прошарком: збийте м’яке вершкове масло з ваніліном і цукровою пудрою, додайте сир і продовжуйте збивати.

Зберіть торт: викладіть коржі один на інший, промащуючи кремом і відправте в холодильник не менше ніж на 6 годин.

Зверху декоруйте торт мандаринами. Наріжте мандарин на пластини 2 мм. товщиною, викладіть на пекарський папір. Зваріть сироп з води і цукру.

Кружечки мандарина умочіть в сиропі і викладіть на деко. в духовці підсушіть мандарини 70-80 хвилин при 110 120 градуса.

Морквяний торт, який вже відпочив, зверху прикрасьте.