Берлінський яблучний пиріг: з таким пирогом і торт не потрібен – детальний рецепт

Берлінський яблучний пиріг: з таким пирогом і торт не потрібен - детальний рецепт

Така здоба виходить не тільки смачною і дуже ароматною, але і красивою – шарлотку точно можна зробити до чаювання з гостями, і вона здивує всіх своєю оригінальністю.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця, 2 шт;
  • яблука, 6 шт;
  • борошно, близько 380 г;
  • цукор, 120 г;
  • розпушувач, 1 ч.л;
  • масло вершкове, 160 г;
  • сіль дрібка;
  • кориця, родзинки, цукор коричневий;
  • крохмаль кукурудзяний, 30 г.

Як приготувати Берлінський яблучний пиріг

Розм’якшене вершкове масло змішуємо з цукром, просіяним борошном і розпушувачем, сіллю. Перетираємо масу в крихту.

Вливаємо трохи збиті яйця і вимішуємо злегка, збираємо тісто в комок.

Ділимо тісто на дві нерівні частини, укладаємо по пакетам і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Якщо у вас приготована начинка, тоді можна відправити тісто в морозильну камеру на 7 хвилин.

Яблука очищаємо від шкірки і тремо на крупній тертці, змішуємо з цукром і крохмалем, корицею і родзинками.

Порада: крохмаль беріть той, який є в наявності, а надто сухі родзинки, можна попередньо запарити окропом, потім віджати і додати в масу.

Більшу частину тіста викладаємо в круглу форму і формуємо бортики, викладаємо начинку і зверху прикрашаємо кружечками тіста, які робимо з меншої частини тіста.

Берлінський яблучний пиріг: з таким пирогом і торт не потрібен - детальний рецепт

Берлінський яблучний пиріг: з таким пирогом і торт не потрібен - детальний рецепт

Випікаємо при 180 градусах близько 50 – 60 хвилин.

Трохи охолоджуємо пиріг у формі, виймаємо і охолоджуємо остаточно.

Можна посипати цукровою пудрою.

Берлінський яблучний пиріг: з таким пирогом і торт не потрібен - детальний рецепт

Пиріг високий, пишний, начинка дуже ароматна, соковита, дає необхідну вологість тіста і виходить відмінний десерт до чаю.