Така здоба виходить не тільки смачною і дуже ароматною, але і красивою – шарлотку точно можна зробити до чаювання з гостями, і вона здивує всіх своєю оригінальністю.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 2 шт;
- яблука, 6 шт;
- борошно, близько 380 г;
- цукор, 120 г;
- розпушувач, 1 ч.л;
- масло вершкове, 160 г;
- сіль дрібка;
- кориця, родзинки, цукор коричневий;
- крохмаль кукурудзяний, 30 г.
Як приготувати Берлінський яблучний пиріг
Розм’якшене вершкове масло змішуємо з цукром, просіяним борошном і розпушувачем, сіллю. Перетираємо масу в крихту.
Вливаємо трохи збиті яйця і вимішуємо злегка, збираємо тісто в комок.
Ділимо тісто на дві нерівні частини, укладаємо по пакетам і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Якщо у вас приготована начинка, тоді можна відправити тісто в морозильну камеру на 7 хвилин.
Яблука очищаємо від шкірки і тремо на крупній тертці, змішуємо з цукром і крохмалем, корицею і родзинками.
Порада: крохмаль беріть той, який є в наявності, а надто сухі родзинки, можна попередньо запарити окропом, потім віджати і додати в масу.
Більшу частину тіста викладаємо в круглу форму і формуємо бортики, викладаємо начинку і зверху прикрашаємо кружечками тіста, які робимо з меншої частини тіста.
Випікаємо при 180 градусах близько 50 – 60 хвилин.
Трохи охолоджуємо пиріг у формі, виймаємо і охолоджуємо остаточно.
Можна посипати цукровою пудрою.
Пиріг високий, пишний, начинка дуже ароматна, соковита, дає необхідну вологість тіста і виходить відмінний десерт до чаю.