Плюшки з яблучною начинкою виходять дивовижними, ароматними та залишаються свіжими довгий час.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 280 г;
- сіль щіпка;
- дріжджі сухі та розпушувач по 5 г;
- цукор, 30 г;
- яйце, 1 шт;
- молоко тепле, 100мл;
- яблука, 2 шт.
Процес приготування
Просіюємо борошно і змішуємо з дріжджами, розпушувачем, цукром та сіллю.
Додаємо яйце, попередньо збивши його віночком.
Перемішуємо масу та вливаємо тепле молоко, вимішуємо тісто.
Порада: якщо тісто виходить липким, додайте ще трохи борошна.
Накриваємо плівкою та залишаємо в теплому місці на 30 – 40 хвилин.
Розгортаємо пласт товщиною до 4 мм і викладаємо часточки яблук рядами.
Згортаємо тугий рулет, щоб краї добре закріпилися, змащуємо тісто водою.
Ріжемо порційними шматочками та накриваємо рушником, залишаємо на 15 хвилин.
Обсмажуємо на сковороді в олії з двох сторін.
Викладаємо на паперові серветки, потім на тарілку.
Можна гарячими посипати цукром або повністю охолодити і посипати цукровою пудрою.
Плюшки виходять дуже м’якими, ароматними та вологими за рахунок яблучних часточок. Можна ще присипати корицею або одразу обсипати часточки на тісті.