Беру лимон, горіхи, курагу і готую тришаровий пиріг до чаю – рецепт

Беру лимон, горіхи, курагу і готую тришаровий пиріг до чаю - рецепт

Сьогодні я покажу як приготувати лимонний тришаровий пиріг з сухофруктами, курагою і лимоном. Така випічка до чаю порадує вас і ваших гостей. Рецепт пирога нескладний у приготуванні.

Необхідні продукти:

Тісто:

  • борошно – 450 гр
  • вершкове масло – 200 гр
  • сіль – дрібку
  • цукор – 60 гр
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • молоко – 150 мл

Начинка:

  • курага – 250 гр
  • лимон – 2 шт
  • цукор 100 гр
  • борошно 3 ст.л
  • горіхи – 200 гр
  • цукор 100 гр

Як приготувати тришаровий пиріг

Почнемо з начинки. За допомогою м’ясорубки подрібнюємо 2 лимона разом з шкіркою, додаємо 100 г цукру і 3 ст л борошна, без гірки, перемішуємо і відставляємо в сторону. Дрібно подрібнюємо 200 г волоських горіхів, додаємо 100 г цукру і перемішуємо. Так само за допомогою м’ясорубки подрібнюємо 250 г кураги. Начинка готова, переходимо до тіста.

Беру лимон, горіхи, курагу і готую тришаровий пиріг до чаю - рецепт

У миску всипаємо 450 г борошна, викладаємо 200 г вершкового масла, і руками перетираємо в дрібну крихту. Додаємо дрібку солі, 60 г цукру і 1 ч л розпушувача, перемішати до однорідності. У сухих інгредієнтах робимо невелике заглиблення і вливаємо 150 г молока, замішуємо пісочне тісто.

Беру лимон, горіхи, курагу і готую тришаровий пиріг до чаю - рецепт

Розділяємо тісто на дві нерівні частини. Велика частина йде на основу, а меншу ділимо ще на 3 однакових частини. Стіл присипаємо борошном, викладаємо великий шматок тіста і розкатуємо в пласт. Отриманий пласт переносимо в форму застелену пергаментним папером, діаметром 22 см, робимо невеликі бортики і всипаємо першу горіхову начинку (можна трохи залишити на посипання пирога).

Зверху накриваємо другим шаром з бортиками, добре з’єднуємо перший шар з другим, притискаючи краї руками, викладаємо другу начинку з кураги, розрівняти. Зверху накриваємо третім шаром тіста з бортиками і так само добре з’єднуємо краї.

Викладаємо лимонну начинку і накриваємо останнім шаром тіста, добре з’єднуємо краї тіста і верх посипаємо горіховою крихтою. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 50 хвилин.

Беру лимон, горіхи, курагу і готую тришаровий пиріг до чаю - рецепт

Готовому пирогу даємо повністю охолонути! Дістаємо з форми, нарізаємо і подаємо до чаю. Смачного!