Щоб тісто не розпадалося через начинки, воно повинно бути еластичним і м’яким. Не завжди виходить вгадати з борошном і отримати потрібний варіант. Цей рецепт стане вашою універсальною допомогою: з його допомогою виходить просто ідеальне сирне тісто.
Інгредієнти:
- сир – 250 г;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 200 г;
- сметана – 2 ст.л.;
- дрібка солі;
- цукор, 1 ч.л.;
- сода, гашена оцтом, 0.5 ч.л.
Для приготування начинки:
- капуста – 300 г;
- цибуля і морква – по 1 шт.;
- спеції, сіль і перець, зелень.
Процес приготування тіста для пиріжків
Борошно просіваємо кілька разів, щоб пиріжки вийшли пишними і повітряними.
Змішуємо борошно з сіллю і цукром, сметаною і сиром, перебитим блендером.
Всипаємо соду і вимішуємо тісто. Якщо маса липка, можна додати трохи борошна.
Накриваємо тісто і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Тушкуємо капусту для начинки.
Формуємо пиріжки, викладаємо на деко, застелене пергаментом. Змащуємо збитим яйцем.
Випікаємо при 180 градусах близько 15 – 20 хвилин.
Пиріжки можна обсмажувати на сковороді або приготувати на пару, подаємо зі сметаною.