Оригінальний і простий рецепт солодкої випічки, яка виглядає дуже цікаво і нестандартно. Відмінне доповнення до святкових страв, такий десерт сам по собі змітається в одну мить зі столу.
Для приготування тіста № 1 вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 200 г;
- масло вершкове, 125 г.
Для приготування тіста № 2 вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 250 г;
- масло вершкове, 25 г;
- цукор, 1 ч.л;
- вода тепла, 140 мл;
- дріжджі сухі, 2.5 ч.л;
- шоколадна стружка або посипання.
Процес приготування
Борошно просіваємо і змішуємо з розтопленим вершковим маслом, збираємо тісто. Маса буде м’яка і піддатлива.
Укутуємо в плівку і відправляємо на 20 хвилин в холодильник.
Для другого тіста борошно просіваємо і змішуємо з сухими дріжджами, цукром.
Вливаємо теплу воду, розтоплене вершкове масло і вимішуємо тісто.
Накриваємо і залишаємо на 5 хвилин.
Ділимо обидва тіста на рівні шматочки і кожен скачуємо в колобок.
Звичайне тісто розкачуємо в невеликий коржик, всередину кладемо друге тісто, накриваємо першим і розкачуємо все разом в пласт. Складаємо і розкачуємо, і так робимо кілька разів.
Розкачуємо довгий, прямокутний пласт і звертаємо в трубочку.
Всі трубочки ріжемо порційними шматочками.
Усередині робимо виїмку пальцями, насипаємо шоколадну стружку і запечатуємо колобок, трохи розкачуємо качалкою в товстенький корж.
Розігріваємо олію в сковорідці і обсмажуємо такі печеньки-пончики-пиріжки до легкої рум’яності з двох сторін.
Ніжна здоба, виходить з хрусткою скоринкою і м’якою начинкою, яка просочує тісто і розтікається всередині. Справжнє шоколадне диво.