Без молока та яєць. Знайшла рецепт ідеального та швидкого хліба

Без молока та яєць. Знайшла рецепт ідеального та швидкого хліба

Тісто не має в своєму складі молока і яєць, воно виходить дуже повітряним, пружинить, скоринка хліба хрустка, але не розсипається, коли батон нарізають ножем. Ідеальний рецепт.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода тепла, 400 г;
  • цукор, 2 ст.л;
  • дріжджі сухі, 1 ст.л;
  • олія соняшникова, 4 ст.л;
  • борошно, 700 г;
  • сіль, 2 ч.л.

Процес приготування хліба

У теплій воді розчиняємо цукор і сухі дріжджі. Добре перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин, поки не з’явиться пінна шапка.

Додаємо в основу олію, сіль, перемішуємо. Всипаємо частинами просіяне борошно і вимішуємо м’яке тісто.

Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці. Тісто вимішуємо і розтягуємо, складаємо шарами.

Можна розділити на 2 частини і вийде 2 батона.

Складаємо в кілька шарів, защипуємо краї, формуючи батон. Викладаємо у форму, змащуємо водою.

Випікаємо при 200 градусах близько 25 хвилин.

Охолоджуємо батони і подаємо до столу.

Хліб м’який, з ароматною і рум’яною, хрусткою скоринкою, його можна їсти просто так.

Без молока та яєць. Знайшла рецепт ідеального та швидкого хліба