Тісто не має в своєму складі молока і яєць, воно виходить дуже повітряним, пружинить, скоринка хліба хрустка, але не розсипається, коли батон нарізають ножем. Ідеальний рецепт.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- вода тепла, 400 г;
- цукор, 2 ст.л;
- дріжджі сухі, 1 ст.л;
- олія соняшникова, 4 ст.л;
- борошно, 700 г;
- сіль, 2 ч.л.
Процес приготування хліба
У теплій воді розчиняємо цукор і сухі дріжджі. Добре перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин, поки не з’явиться пінна шапка.
Додаємо в основу олію, сіль, перемішуємо. Всипаємо частинами просіяне борошно і вимішуємо м’яке тісто.
Накриваємо тісто і залишаємо в теплому місці. Тісто вимішуємо і розтягуємо, складаємо шарами.
Можна розділити на 2 частини і вийде 2 батона.
Складаємо в кілька шарів, защипуємо краї, формуючи батон. Викладаємо у форму, змащуємо водою.
Випікаємо при 200 градусах близько 25 хвилин.
Охолоджуємо батони і подаємо до столу.
Хліб м’який, з ароматною і рум’яною, хрусткою скоринкою, його можна їсти просто так.