Бісквітний торт з желе – детальний рецепт приготування

Бісквітний торт з желе - детальний рецепт приготування

Дуже смачний бісквітний торт із желейним прошарком.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, 180 г, може трохи більше;
  • яйця, 4 шт;
  • цукор, 150 г;
  • молоко, 6 ст.л;
  • желе, 2 пакетики;
  • розпушувач, 1 ч.л.

Для приготування крему візьміть:

  • молоко, 50 мл;
  • желатин, 25 г;
  • сир вершковий, 400 г;
  • сметана або вершки жирні, 500 мл;
  • цукор, 150 г;
  • ванільний цукор до смаку.

Для декору:

  • сметана, 200 мл;
  • цукор, 3 ст.л.

Заливаємо желе гарячою водою у різних ємностях. Можна приготувати желе із соку або компотів.

Яйця збиваємо із цукром до білої маси, вливаємо молоко, додаємо ванілін.

Борошно просіюємо та всипаємо в тісто частину, перемішуємо. Всипаємо другу частину борошна та вимішуємо.

Форму для випікання застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів та випікаємо 20 – 25 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою.

Желатин заливаємо гарячим молоком і залишаємо набухати.

Сметану змішуємо з вершковим сиром і збиваємо, всипаємо ванілін та цукор, збиваємо до легкості.

Застигле желе ріжемо на кубики, трохи залишаємо для прикраси.

Бісквіт розрізаємо на 2 коржі.

Желатин розмішуємо з половиною крему, додаємо шматочки желе і швидко перемішуємо.

Збираємо торт у роз’ємному кільці. На корж викладаємо крем із желе, зверху другий корж. Ставимо на ніч у холодильник.

Робимо крем із сметани та цукру та обмазуємо торт з усіх боків кремом та другою частиною крему, який ви залишили прикрашаємо верх. Посипаємо шматочками желе. Смачного!