Рецепт гарбузового пирога, зберігайте швидше. Щоб приготувати гарбузовий пиріг, знадобиться гарбуз. Печеться осінній пиріг в духовці, при 160 градусів. Якщо не знаєте що приготувати з гарбуза, то я покажу як приготувати пиріг з гарбуза.
Необхідні продукти:
Для кексу: ⠀
- 3 шт. Яйця (С0 або XL)
- 150 гр. цукру
- 100 гр. соняшникової олії
- Дрібка солі
- 150 гр. борошна
- 7 гр. розпушувача
- 200 гр. свіжого гарбуза
Додатково:
- 15 гр. какао
- 20 гр. борошна
Для заливки: ⠀
- 150 гр. домашнього сиру
- 200 гр. пюре гарбуза
- 3 шт. яйця (С0)
- 100 гр. сметани не менше 23% (можна замінити Вершками 33%)
- 100 гр. цукру
- 10 гр. кукурудзяного крохмалю
Як приготувати осінній гарбузовий пиріг
Приготуємо тісто, в глибоку миску вбиваємо яйця, всипаємо цукор, дрібку солі, добре збити віночком.
В отриману масу вливаємо олію, всипаємо натертий свіжий гарбуз, перемішати.
Через сито просіваємо борошно, розпушувач, перемішати до однорідного стану.
Отримане тісто ділимо на дві рівні частини, в одну частину всипаємо борошно, в другу какао і добре перемішати.
Форму діаметром 20 см дно і боки застеляємо пергаментним папером, в центр викладаємо по черзі тісто по 2 столові ложки.
Відправляємо пиріг в розігріту духовку до 160 градусів і випікаємо 40 хвилин.
Поки пиріг печеться приготуємо заливку, для початку нарізаємо гарбуз, загортаємо в фольгу і відправляємо в духовку, печемо до м’якості або можна зварити.
У глибоку миску вбиваємо яйця, всипаємо сир, додаємо варений гарбуз, цукор, кукурудзяний крохмаль, додаємо сметану і добре пробити блендером, до однорідної маси.
Пиріг дістаємо з духовки і відразу заливаємо підготовленою заливкою.
Відправляємо назад в розігріту духовку до 160 градусів і випікаємо ще 30-35 хвилин (дивіться по своїй духовці, верх повинен злегка трястися як при чізкейку).
Готовий осінній пиріг дістаємо з духовки, даємо охолонути, за бажанням можна прикрасити ягодами і подаємо до столу. Смачного!!!