Часникові булочки. Відмінне доповнення до будь-якої страви – рецепт

Часникові булочки. Відмінне доповнення до будь-якої страви - рецепт

Такі булочки готуються просто і відносно швидко. Ця випічка виходить дуже смачною і повітряною. Тісто виходить ніжним, а часникова заправка доповнює смак. Такі булочки підходять до будь-якого супу і м’ясних страв.

Необхідні продукти:

  • 800 гр. борошна
  • 350 мл. води
  • 3-4 яйця
  • 80 мл. соняшникової олії
  • 10 гр. дріжджів
  • 1 чайн.л цукру
  • 1 чайн.л солі

Часникова заправка:

  • 7 зубчиків часнику
  • 3 стол.л соняшникової олії

Як приготувати часникові булочки

1. У миску вливаємо теплу воду і викладаємо дріжджі з ложкою цукру.

2. Гарненько перемішуємо до розчинення дріжджів. Залишаємо на 10-15 хвилин.

3. Далі в окремий посуд висипаємо борошно, сіль і вливаємо яйця.

4. Потім вливаємо вже готову дріжджову суміш і ретельно перемішуємо.

5. Починаємо вимішувати тісто, періодично досипляючи борошно.

6. Вимішуємо тісто близько 7-10 хвилин і вливаємо олію. Гарненько перемішуємо.

7. Накриваємо миску з тістом плівкою і прибираємо на 10-20 хвилин настоюватися.

Часникові булочки. Відмінне доповнення до будь-якої страви - рецепт

8. Після закінчення цього часу, на присипану борошном стільницю викладаємо тісто.

9. Тісто ще раз вимішуємо і ділимо на 16-20 частин.

Часникові булочки. Відмінне доповнення до будь-якої страви - рецепт

10. Формуємо кульки з тіста.

11. Форму випічки змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном.

12. Викладаємо заготовки на дно форми щільно один до одного.

Часникові булочки. Відмінне доповнення до будь-якої страви - рецепт

13. Накриваємо форму випічки рушником і залишаємо на 20 хвилин на столі.

14. Запікаємо в духовці при 180 градусах, близько 30 хвилин.

Часникові булочки. Відмінне доповнення до будь-якої страви - рецепт

15. Готуємо заправку: в миску викладаємо пропущений через давилку часник.

16. Потім вливаємо 3 столові ложки олії.

Часникові булочки. Відмінне доповнення до будь-якої страви - рецепт

17. Гарненько перемішуємо.

18. Викладаємо готову заправку поверх булочок, посипаємо зеленню і можна подавати!

Часникові булочки. Відмінне доповнення до будь-якої страви - рецепт