Дійсно смачні: ледачі, українські вареники з картоплею. Швидко, просто і бюджетно

Дійсно смачні: ледачі, українські вареники з картоплею. Швидко, просто і бюджетно

Таке тісто дуже добре підходить до самих різних начинок, воно не рветься. Виходить м’яким і еластичним.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйце, 1 шт;
  • вода холодна, 200 мл;
  • борошно, 500 г;
  • сіль, 1 ч.л;
  • картопля, 11 кг;
  • вершкове масло і цибуля обсмажена, сіль.

Процес приготування вареників

Картоплю відварюємо і перетворюємо в пюре з обсмаженою цибулею до смаку, кропом і вершковим маслом.

У воді розбиваємо яйце, додаємо сіль, всипаємо борошно і вимішуємо м’яке і еластичне тісто.

Порада: якщо вам і буде потрібно більше борошна, багато не всипайте, просто добре вимішуйте тісто.

Накриваємо масу і залишаємо на 15 хвилин.

Тісто ділимо на кілька шматків, кожен розкачуємо в пласт і вирізаємо кружечки склянкою.

Формуємо вареники з картоплею. Відварюємо в підсоленій воді.

Подаю вареники з обсмаженою цибулею на вершковому маслі або з шматочками обсмаженого сала. Смачно зі сметаною.

Дійсно смачні: ледачі, українські вареники з картоплею. Швидко, просто і бюджетно