Таке тісто дуже добре підходить до самих різних начинок, воно не рветься. Виходить м’яким і еластичним.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйце, 1 шт;
- вода холодна, 200 мл;
- борошно, 500 г;
- сіль, 1 ч.л;
- картопля, 11 кг;
- вершкове масло і цибуля обсмажена, сіль.
Процес приготування вареників
Картоплю відварюємо і перетворюємо в пюре з обсмаженою цибулею до смаку, кропом і вершковим маслом.
У воді розбиваємо яйце, додаємо сіль, всипаємо борошно і вимішуємо м’яке і еластичне тісто.
Порада: якщо вам і буде потрібно більше борошна, багато не всипайте, просто добре вимішуйте тісто.
Накриваємо масу і залишаємо на 15 хвилин.
Тісто ділимо на кілька шматків, кожен розкачуємо в пласт і вирізаємо кружечки склянкою.
Формуємо вареники з картоплею. Відварюємо в підсоленій воді.
Подаю вареники з обсмаженою цибулею на вершковому маслі або з шматочками обсмаженого сала. Смачно зі сметаною.