Домашні пиріжки з картоплею. На кефірі: дуже м’яке тісто – детальний рецепт

Домашні пиріжки з картоплею. На кефірі: дуже м'яке тісто - детальний рецепт

Пиріжки з картоплею дуже популярні й улюблені, точно також, як і торт Наполеон. Хочу поділитися з вами універсальним рецептом тіста, яке прекрасно підходить до самої різної начинки і завжди чудово виходить.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кефір, 500 мл;
  • оцет яблучний і сода по 1 ч.л;
  • яйце, 1 шт;
  • борошно, 800 г;
  • цукор, 2 ст.л;
  • сметана, 100 г;
  • сіль дрібка;
  • олія соняшникова, 50 мл;
  • картопля, 6 шт;
  • цибуля, 1 шт.

Процес приготування пиріжків з картоплею

У кефір кімнатної температури вливаємо яблучний оцет, всипаємо соду і добре перемішуємо вінчиком.

Порада: щоб тісто було ідеальним, краще його робити на старому кефірі. Якщо у вас свіжий, можна оцет замінити лимонним соком – це допомагає підвищити кислотність середовища і сода вступить з нею в ефективну реакцію.

Всипаємо цукор, сіль, яйце, сметану і вимішуємо.

Всипаємо просіяне борошно частинами і вимішуємо. Може борошна потрібно трохи менше або більше. Тісто має бути злегка липким, живим.

Вливаємо олію і вмішуємо її в тісто. Накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.

Картоплю відварюємо і перетворюємо в пюре, додаємо обсмажену цибулю і зелень за смаком.

Формуємо пиріжки з начинкою і обсмажуємо їх на олії з двох сторін.

Домашні пиріжки з картоплею. На кефірі: дуже м'яке тісто - детальний рецепт

Пиріжки виходять просто розкішними, м’якими, пишними, що не жирними. В якості начинки беріть все, що вам подобається, підходить м’ясна, грибна, солодка, сирна і т.д.