Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом приготування домашнього м’якого сиру, який ідеально підходить для приготування бутербродів на сніданок. Адже так приємно починати свій день з ароматної чашечки чаю і смачного бутерброда!
Спосіб приготування простий до неможливості, а необхідні інгредієнти напевно знайдуться в кожному будинку.
Отже, для приготування нам знадобиться:
- Кефір (чим жирніше, тим краще) – 400 мл
- Сметана 20-25 відсотків – 300 г
- Сіль – 1 ч. ложка без гірки
Приступаємо до приготування.
Наливаємо в миску для змішування кефір, додаємо сметану і сіль.
Ретельно перемішуємо інгредієнти і відкидаємо отриману масу на друшляк, застелений марлею, яку потрібно попередньо скласти в кілька шарів.
Залишаємо наш майбутній сир в такому положенні на 2-3 години в прохолодному місці.
Потім накриваємо його звисаючими краями марлі, зверху кладемо плоску тарілку і вантаж (я поставила трилітрову банку з огірками). Відправляємо сир в холодильник на добу.
Після закінчення цього часу дістаємо миску, прибираємо марлю і укладаємо сир на тарілку.
За бажанням посипаємо дрібно нарізаною зеленню і спеціями.
Для більш зручного зберігання сир можна розім’яти виделкою і перекласти в чисту суху баночку.
Робимо смачні бутерброди і подаємо до столу.