Дуже смачні і ароматні булочки до чаю. Ніжний і повітряний крем надає булочкам незабутній вершковий смак. Бездоганне, повітряне задоволення! Спробуйте приготувати!
Продукти
Крем заварний
- Яйця – 2 яєчних жовтки
- Молоко – 320 мл
- Цукор – 120 гр
- Ванільний цукор – 10 гр
- Кукурудзяний крохмаль – 30 гр
Тісто
- Борошно – 500 – 600 гр
- Дріжджі (сухі) – 10 гр
- Цукор – 100 гр
- Молоко (тепле) – 300 мл
- Вершкове масло – 50 гр
- Яйця – 2 яєчних білка
- Ванільний цукор – 10 гр
- Сіль – 1/2 ч.л.
Як приготувати булочки з заварним кремом
Крем
У невеликій сотейник розбиваємо 2 курячих яйця, додаємо цукор, ванільний цукор і кукурудзяний крохмаль.
Все добре перемішуємо і додаємо молоко.
Ставимо сотейник на середній вогонь і безперервно помішуючи, варимо крем до загустіння.
Готовий крем викладаємо в невелику ємність і накриваємо харчовою плівкою в контакт, до повного охолодження.
Тісто
У невелику ємність висипаємо борошно, додаємо цукор, ванільний цукор, сухі дріжджі і добре все розмішуємо.
Додаємо розтоплене вершкове масло, тепле молоко, 2 яєчних білка і все ретельно перемішуємо. Замішуємо м’яке тісто.
Тісто накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на одну годину щоб тісто підійшло.
Робочу поверхню присипаємо борошном і викладаємо тісто.
Розкатуємо тісто в тонкий пласт і по всій поверхні пласта наносимо наш крем.
Звертаємо пласт в рулет. Шов добре защипуємо пальцями.
Нарізаємо рулет на шматочки приблизно по 4 см.
Викладаємо булочки на застелене пергаментним папером деко.
Змішуємо 1 жовток і 2 ст.л. молока, і цією сумішшю змащуємо булочки.
Ставимо деко з булочками в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо приблизно 30-35 хвилин.
Булочки з заварним кремом готові. Смачного!