Дуже смачні рибні котлетки можна приготувати з будь-якої риби – вибирайте на свій смак.
Ніжні і соковиті домашні котлети з риби відмінна страва для повсякденного і святкового столу. Котлети з минтая відмінна альтернатива м’ясних котлет: вони не менш апетитні, а крім цього, ще й корисні. Смачні рибні котлети подобаються абсолютно всім, їх їдять навіть діти, які рибу не люблять: адже в котлетах за цим рецептом рибний смак навіть не відчувається.
Інгредієнти
- один кілограм риби (у мене минтай);
- 1-2 головки ріпчастої цибулі;
- 2-3 курячих яйця;
- 4 столові ложки борошна;
- 4 столові ложки майонезу;
- сіль і чорний мелений перець – за смаком;
- соняшникова олія для смаження котлет.
Дуже смачні рибні котлети: покроковий рецепт
Свіжу рибу (можна використовувати будь-яку) очищаємо від кісток, плавників і нарізаємо дрібними кубиками.
Ріпчасту цибулю очищуємо, миємо й нарізаємо як можна дрібніше.
У досить глибоку миску відправляємо рибне філе, вбиваємо свіжі курячі яйця, викладаємо подрібнену цибулю.
Висипаємо до решти інгредієнтів борошно (по рецепту), додаємо майонез.
Масу солимо і перчимо до смаку, ретельно перемішуємо ложкою до однорідності.
У сковорідку наливаємо достатню кількість олії, добре розігріваємо.
У гарячу олію викладаємо ложкою рибний фарш, смажимо на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.
Найніжніші рибні котлети подаємо з гарніром з картоплі або рису.