Дуже смачний салат на святковий стіл – детальний рецепт

Дуже смачний салат на святковий стіл - детальний рецепт

Такий салат на святковому столі сподобається всім. Гарний, ситний та з доступних продуктів.

Необхідні продукти:

  • Гриби – 350 г.
  • Соняшникова олія – 2 ст.л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль, спеції за смаком.
  • Куряча грудка копчена – 300 г.
  • Сметана – 1 ч.л.
  • Майонез -1 год.
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Яйця – 2 шт.(варені)
  • Сир – 100 г.
  • Варений буряк -1 шт.
  • Грецькі горіхи – 80 г.
  • Майонез.
  • Петрушка.

Як приготувати салат на святковий стіл

Гриби (уміння гливи) нарізати невеликим кубиком. Поставити сковороду на вогонь і розігріти трохи олії. Викласти гриби. Смажити гриби до готовності. Гриби дадуть сік, потім сік має випаруватись. Це займе приблизно 25-30 хвилин. Наприкінці гриби посолити, поперчити, можна додати мелений коріандр.

Цибулю очистити і нарізати невеликим кубиком. Викласти на сковороду до грибів. Перемішати і смажити з грибами 2-3 хвилини. Потім зняти з вогню. Охолодити цибулю з грибами повністю.

Копчену курячу грудку нарізати невеликим кубиком. Викласти у миску. Додати сметану, сіль. Часник заздалегідь очистити та натерти на дрібній тертці. Додати в миску з куркою. Все добре перемішати.

Приготувати плоску тарілку та встановити на неї роз’ємне кільце діаметром 16 см.

  • Першим шаром викласти курячу грудку. Розрівняти, трохи утрамбувати.
  • Яйця заздалегідь зварити круто, охолодити та очистити. Натерти яйця на великій тертці. Викласти яйця у форму наступним шаром. Розрівняти та нанести сіточку з майонезу.
  • Далі викласти шар із остиглих цибулі з грибами. Розрівняти, злегка утрамбувати та нанести сіточку з майонезу.
  • Сир натерти на дрібній тертці та викласти наступним шаром. Розрівняти. Трохи утрамбувати і зробити сіточку з майонезу.
  • Завчасно відварити буряк. Охолодити та почистити. Викласти у форму. Розрівняти та утрабвувати.

Грецькі горіхи заздалегідь порубати ножем або подрібнювачем у велику крихту. Для прикраси викласти горіхи по краях салату. На середину салату викласти листя петрушки.

Після цього можна акуратно зняти форму із салату. Також можна викласти листя петрушки біля основи салату.