Дуже смачний салат на зиму: чоловік каже, що смачніше чим лечо

Дуже смачний салат на зиму: чоловік каже, що смачніше чим лечо

Сьогодні з Вами приготуємо дуже смачний салат на зиму, який смачніше чим ЛЕЧО! Готується він дуже просто, а на смак просто приголомшливий!

Необхідні продукти:

  • Помідори – 1,5 кг.
  • Болгарський перець – 1 кг (в очищеному вигляді).
  • Ріпчаста цибуля – 300 гр.
  • Сіль – 1 ч. ложка.
  • Цукор – 2 ст. ложки.
  • Оцет 9% – 1 ст. ложка.
  • Соняшникова олія – для смаження цибулі.

Вихід: 4 банки об’ємом 500 мл і трохи залишиться для проби.

Як приготувати салат на зиму

1. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо. На розігріту сковорідку наливаємо олію і відправляємо цибулю. Обсмажуємо до готовності і перекладаємо в глибоку каструлю.

2. Болгарський перець нарізаємо дрібними кубиками. Нарізаний перець відправляємо в каструлю до цибулі.

3. У помідорів обрізаємо плодоніжку й нарізаємо шматочками або так само як і перець дрібними кубиками. Нарізані помідори відправляємо в каструлю.

4. Відправляємо 1 ч. ложку солі і 2 ст. ложки цукру. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Коли овочі закиплять, то їх гарненько перемішуємо, зменшуємо вогонь на мінімум, накриваємо кришкою і варимо 25 хвилин.

Дуже смачний салат на зиму: чоловік каже, що смачніше чим лечо

5. Через зазначений час вливаємо 1 ст. ложку оцту 9%, перемішуємо і проварюємо ще дві хвилини.

Дуже смачний салат на зиму: чоловік каже, що смачніше чим лечо

6. Готовий салат розкладаємо по стерильним банкам, а потім щільно закручуємо чистими кришками. Перевертаємо банки догори дном і укутуємо до повного охолодження. Зберігається така закуска при кімнатній температурі.

Готується такий салат простіше простого, не потрібно прокручувати помідори через м’ясорубку, як це робиться в лечо. А на смак така закуска просто приголомшлива. А кому подобається більше гостре, то можна в цей салат додати подрібнений часник і пару колечко гострого перцю. Тому обов’язково беріть рецепт на замітку і готуйте цей чудовий салат!