Дуже смачний салат. З’їдають навіть ті хто не любить буряк! Спробуйте!

Дуже смачний салат. З'їдають навіть ті хто не любить буряк! Спробуйте!

Сьогодні ділюся дуже смачним салатом, я готую його дуже часто, і скажу вам чесно, цей салат у мене їдять навіть ті, хто не любить буряк!

Необхідні продукти:

  • Морква – 3 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Сіль – 0,5 чайної ложки (або за смаком)
  • Часник – 3 зубчиків (замість свіжого можна взяти 1 ч.л.сухого)
  • Солодка паприка – 1 ч.л.
  • Коріандр смажений – 0,5 чайної ложки
  • Гострий перець і чорний перець – за смаком
  • Цукор – 3 чайні ложки
  • Оцет 6% – 3 чайні ложки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. (невелика)
  • Олія соняшникова – приблизно 30 мл.
  • Насіння кунжуту – 1 ст.л. без гірки
  • Зелень за смаком

Покроковий процес приготування:

Для салату я зазвичай беру три великих моркви і один середній буряк, або два дрібні. Вибирайте соковиті овочі.

Натираю все на тертці, для моркви по-корейськи.

Додаю сіль, 0,5 чайної ложки, перемішую і руками добре притискаю.

Залишу на 15 хвилин.

Дуже смачний салат. З'їдають навіть ті хто не любить буряк! Спробуйте!

Далі додаю часник пропущений через прес і спеції.

Я зазвичай як купила коріандр, відразу його обсмажую на сухій сковорідці 3-4 хвилини, потім подрібнюю. Використовую для цього салату, також для моркви і капусти по-корейськи.

Додаю солодку паприку (у мене копчена), гострий мелений перець і чорний перець (за смаком). Тепер додаю цукор 2-3 чайні ложки.

Додаю 3 чайні ложки оцту, у мене яблучний 6%.

Дуже смачний салат. З'їдають навіть ті хто не любить буряк! Спробуйте!

На сухій сковорідці обсмажую насіння кунжуту пару хвилин.

Після цього в сковорідку наливаю олію і обсмажую цибулю.

Цибулю нарізаю соломкою.

Цибулю потрібно обсмажити до золотистого кольору.

Тепер гарячу олію разом з цибулею вливаю на спеції, якщо хочете цибулю можна прибрати і залити просто гарячу олію. Добре все перемішую і всипаю насіння кунжуту.

Дуже смачний салат. З'їдають навіть ті хто не любить буряк! Спробуйте!

За бажанням можна додати улюблену зелень.

Дуже смачний салат. З'їдають навіть ті хто не любить буряк! Спробуйте!

Добре перемішую і затягую миску харчовою плівкою. Забираю в холодильник на кілька годин. Через деякий час можна спробувати салат і додати додатково сіль або цукор за смаком. Чим довше салат пробуде в холодильнику, тим смачніший він стає.

Дуже смачний салат. З'їдають навіть ті хто не любить буряк! Спробуйте!

Салат виходить дуже смачний, соковитий, з приємним ароматом, спробуйте приготувати, сподіваюся Вам сподобається!