Дуже ароматна і апетитна фарширована скумбрія з чудовою начинкою. Часу на приготування піде зовсім небагато. Спробуйте обов’язково. Це дуже смачно!
Продукти
- Скумбрія – 4 шт.
- Лимон – 1 шт
- Морква – 3 шт.
- Цибуля – 3 шт.
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Болгарський перець – 2 шт.
- Соняшникова олія для смаження
- Сіль за смаком
- Перець чорний – за смаком
Як приготувати фаршировану скумбрію:
Для початку помиємо і почистимо скумбрію.
Прибираємо з скумбрії зябра, плавники і розрізаємо рибу зверху по хребту рівно, двома паралельними лініями (з одного боку хребта і з іншого).
І тепер дуже легко за допомогою звичайних кухонних ножиць перерізуємо хребет біля основи голови і хвоста. Прибираємо чорну плівку і всі нутрощі.
Паперовим рушником або серветками протираємо рибу зсередини, щоб не залишилося жодної вологи.
Перчимо і солимо рибу за смаком і скроплюємо рибу по внутрішній поверхні лимоном.
Тепер приготуємо начинку.
Цибулю чистимо і ріжемо дрібними кубиками. Через велику тертку натираємо моркву.
Ставимо сковорідку на середній вогонь, трохи її прогріваємо, наливаємо олію і викладаємо цибулю.
Злегка обсмаживши цибулю, додаємо в сковорідку моркву і смажимо все хвилин 7.
Далі додаємо 1 ложку томатної пасти. Трохи посолити за смаком.
Все добре перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 5-6.
На деко застелений пергаментним папером викладаємо скумбрію.
Готовою начинкою начиняє нашу рибу. Зверху прикрашаємо болгарським перцем.
У розігріту до 200 градусів духовку ставимо деко приблизно на 15-20 хвилин. Приємний апетиту!