Фаворит серед осінніх салатів. Готую завжди і багато: овочева закуска «Осінні барви»

Фаворит серед осінніх салатів. Готую завжди і багато: овочева закуска «Осінні барви»

На початку осені вже повсюдно використовується капуста, особливо часто її беруть в салати, як для вечері, так і для консервації. Такі закуски виходять настільки смачними, що багато хто рекомендують заготовляти багато баночок.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • капуста білокачанна або будь-якого пізнього сорту, 1.5 кг;
  • перець болгарський і помідори по 500 г;
  • морква і цибуля по 300 г;
  • петрушка, гарний пучок;
  • сіль, 60 г;
  • цукор, 100 г;
  • олія соняшникова, 120 мл;
  • оцет 9%, 120 мл;
  • лавровий лист по 1 шт в банку;
  • перець духмяний по 3 шт в банку.

Процес приготування салату «Осінні барви»

Капусту тонко шаткуємо, моркву тремо на тертці, цибулю ріжемо тонкими четвертинками, солодкий перець – шматочками або соломкою. Зелень дрібно січемо.

Порада: якщо ви любите в салатах аромат справжньої соняшникової олії, беріть нерафіновану. Всім іншим, підійде рафінована, без аромату і смаку.

Змішуємо овочі, солимо і всипаємо цукор, вливаємо оцет і олію. Салат дуже добре перемішуємо і залишаємо на 40 хвилин, періодично перемішуючи.

У чисті баночки трамбуємо салат і заливаємо соком, що виділився, додаємо лавовий лист і перець.

Накриваємо банки кришками і ставимо їх в каструлю на рушник.

Заливаємо по плечики банок теплу воду і стерилізуємо з моменту закипання 25 хвилин (баночки по 500 г).

Закручуємо кришки, перевертаємо банки і охолоджуємо. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Подаю таку класичну заготовку до різних закусок і гарнірів, вона прекрасно підходить і для святкового столу. Я ще використовую капусту для тушкування в пироги, додаю в борщ.