Фірмова заготівля моєї свекрухи “огіркова ікра на зиму” – детальний рецепт

Фірмова заготівля моєї свекрухи "огіркова ікра на зиму" - детальний рецепт

Добрий день, дорогі господині! Сьогодні у мене черговий рецепт смачної закуски на зиму від моєї свекрухи – огіркова ікра. Проста, дуже смачна страва. Готується просто, зберігається добре. Буду рада, якщо рецепт припаде вам до душі.

Необхідні продукти:

  • огірки – 1 кг,
  • помідори – 300 г,
  • цибуля – 300 г,
  • солодкий перець – 300 г,
  • морква – 300 г,
  • часник – 3-4 зубчики,
  • сіль – 1 ст. л.,
  • чорний мелений перець – за смаком,
  • цукор – 1 ч. л.,
  • оцет – 9% -4 ч. л.

Як приготувати огіркову ікру на зиму

Огірки натираю на грубій терці, рукою отжимаю, зливаю зайву рідину. Помідори теж натираю на тертці, шкірку прибираю.

Фірмова заготівля моєї свекрухи "огіркова ікра на зиму" - детальний рецепт

Моркву натираю на грубій терці, перець і цибулю нарізаю дрібними кубиками.

Фірмова заготівля моєї свекрухи "огіркова ікра на зиму" - детальний рецепт

Натерті помідори виливаємо в каструлю з товстим дном або казан, тушкуємо на невеликому вогні.

Поки помідори тушкуються, обсмажуємо по черзі на олії інші овочі і викладаємо до помідорів. Цибулю обсмажуємо до м’якості і прозорості.

Обсмажуємо моркву. Викладаємо до помідорів і цибулі.

До м’якості обсмажуємо перці.

Фірмова заготівля моєї свекрухи "огіркова ікра на зиму" - детальний рецепт

Останніми обсмажуємо огірки, попередньо зливши рідину.

Додаємо сіль, перець, цукор, томатну пасту, пропущений через прес часник. Тушкуємо 25 хвилин.

Фірмова заготівля моєї свекрухи "огіркова ікра на зиму" - детальний рецепт

Додаємо оцет. Тушкуємо ще 2-3 хвилини, вимикаємо вогонь.

Фірмова заготівля моєї свекрухи "огіркова ікра на зиму" - детальний рецепт

Ікра готова, гарячу ікру розкладаємо по стерилізованим банкам. З вказаної кількості інгредієнтів виходить 1,2 літра. Дуже пікантно і смачно, раджу неодмінно спробувати.