Гарбузовий кекс виходить м’яким та ніжним. Якщо ви додасте ванілін або лимонну, апельсинову цедру, то смак і аромат бісквіту стане яскравим і соковитим, а завдяки гарбузу, випічка виходить вологою, немає потреби в просоченні.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- гарбуз, 500 г;
- борошно, 250 г;
- цукор, 150 г;
- яйця, 2 шт.;
- сметана, 50 г;
- сіль дрібку;
- ванілін або цедра;
- розпушувач, 1 пакетик;
- олія соняшникова, 50 мл.
Процес приготування гарбузового кексу
Гарбуз чистимо від шкірки і натираємо на середній тертці.
Яйця з дрібкою солі та ваніліном збиваємо і в процесі додаємо цукор, збиваючи масу до густої та пишної піни.
Вливаємо олію і додаємо сметану (жирну), перемішуємо.
Вводимо гарбузову масу та перемішуємо до однорідності.
Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем.
Борошно всипаємо частинами, акуратно вимішуючи щоразу тісто.
Форму застеляємо пергаментом або змащуємо шматочком вершкового масла.
Виливаємо готове тісто у форму. Його має бути трохи більше половини форми.
Порада: щоб кекс вийшов пишним та великим, беріть форму з діаметром близько 26 см.
Випікаємо при 180 градусах близько 40-50 хвилин, перевіряйте готовність шпажкою.
Деякий час остуджуємо у формі, потім виймаємо та студуємо остаточно.
Подавати таке м’яке і ніжне диво можна з цукровою пудрою, змастивши шоколадною пастою або сиропом лимонним, абрикосовим джемом або сметанним кремом.