Гарячі котлети в духовці. Страва, яку варто спробувати: подобаються абсолютно всім

Гарячі котлети в духовці. Страва, яку варто спробувати: подобаються абсолютно всім

Котлети з картоплею, запечені в духовці, можна подавати зі свіжими овочами або салатом з капусти. Ця страва соковита, ніжна, а її запаморочливий аромат викликає прекрасний апетит.

Нам знадобляться такі інгредієнти:

  • курячий фарш – 400 г
  • картопля – 750 г
  • сир твердий – 100 г
  • сметана – 80 г
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • помідор – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • сіль – на ваш смак
  • прованські трави – 1 чайна ложка
  • перець чорний мелений – за бажанням
  • соняшникова олія для змащування форми

Технологія приготування:

Картоплю чистимо, миємо. Беремо скляну миску і відправляємо в неї нарізану якомога тонше картоплю. Для нарізування можна взяти овочечистку.

Солимо картоплю і посипаємо прованськими травами. Ретельно перемішуємо.

Форму для запікання змащуємо маслом і відправляємо в неї картоплю, трохи залишивши її в мисці. Розподіляємо картопля, закривши дно і боки ємності для випічки.

Вимитий помідор середнього розміру нарізаємо на маленькі кубики. Перекладаємо його в тарілку, додаємо сіль і сметану. Старанно перемішуємо.

Натираємо на грубій терці сир, свіжу моркву – на дрібній тертці.

У м’ясний фарш вбиваємо яйце, солимо, перчимо, додаємо цибулю і часник (попередньо пропустивши їх через м’ясорубку). Старанно перемішуємо до однорідної консистенції.

З фаршу формуючи колобки розміром з 2 грецьких горіха і викладаємо зверху на картоплю.

У кожній котлеті формуючи поглиблення. Картоплю, що залишилася викладаємо у вигляді перегородок навколо котлет.

У кожне поглиблення в фарші кладемо томатно-сметанним суміш. Зверху прикриваємо кожну котлету тертою морквою. Форму закриваємо фольгою, старанно загнувши краї.

Гарячі котлети в духовці. Страва, яку варто спробувати: подобаються абсолютно всім

Форму ставимо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів на 30-40 хв. Режим «верх-низ».

Після закінчення зазначеного часу знімаємо фольгу з форми і посипаємо котлети тертим сиром.

Гарячі котлети в духовці. Страва, яку варто спробувати: подобаються абсолютно всім

Знову відправляємо форму в духовку і запікаємо 10-15 хв. до утворення апетитної сирної скоринки.

Гарячі котлети в духовці. Страва, яку варто спробувати: подобаються абсолютно всім