Гарячий шоколад: рецепти в кавоварці і в домашніх умовах

Гарячий шоколад – це справжня насолода в холодний дощовий вечір. Чарівний напій огортає теплом і покращує настрій. Більшість людей вважають за краще насолоджуватися десертом під час перегляду серіалу або фільму, так як не завжди є настрій йти найближчим кафе, тим більше, під дощем.

Для того, щоб приготувати десерт не обов’язково залишати стіни будинку, досить просто запастися необхідними інгредієнтами і знати кілька простих рецептів. Про те, як зробити гарячий шоколад в домашніх умовах, можна дізнатися з нашої статті.

Рекомендації з приготування напою

Застава смачного гарячого напою – це якісні і свіжі інгредієнти. Особливо це стосується основи страви – шоколадної плитки або какао-порошку. Від якості даних компонентів залежить смак кінцевого результату, на який не вплинуть підсолоджувачі і різні добавки. Тому кондитери радять звернути увагу на термін придатності продукту і відгуки інших покупців. Крім того, досвідчені шоколатьє розкривають секрети приготування відмінного гарячого напою :

  • солодкість слід вибирати не менше 60% ;
  • переконатися у відсутності підсилювачів смаку, барвників або харчових добавок в складі ;
  • краще вибирати какао-порошок без підсолоджувачів і цукру ;
  • перед тим, як відправити продукт в кухонний комбайн, бажано охолодити плитку. Зазвичай її залишають в холодильнику на 10-15 хвилин. Перед відправкою в блендер плитку потрібно розрізати на невеликі шматки ;
  • для поліпшення смаку гарячого напою можна додати спеції: мускатний горіх, корицю, кардамон або ваніль.
  • зазвичай для приготування десерту використовують натуральне молоко. Але якщо людина вважає за краще поживні і густі гарячі напої, можна замінити молоко вершками. При цьому потрібно ретельно розмішати напій.
  • щоб уникнути зміни текстури і смаку десерту в гіршу сторону не можна доводити його до кипіння. Кондитери раджу заздалегідь зняти гарячий шоколадний напій з вогню і дати йому трохи охолонути перед подачею. Якщо блюдо охололо, його можна нагріти повторно і на цей раз довести до кипіння.
  • для того щоб домогтися повітряної пінки на поверхні напою, какао суміш слід збити віночком.
  • прикрасити гарячий напій можна зефіром, збитими вершками, шматочками кондитерської плитки, карамелі або посипати корицею.

Гарячий шоколад: рецепти в кавоварці і в домашніх умовах

Ці прості рекомендації допоможуть зробити кулінарний шедевр і порадувати ним не тільки себе, але і рідних людей. Крім того, вченими була доведена користь ласощів. Плюси десерту в тому, що він благотворно впливає на роботу мозку, допомагає побороти стрес, перешкоджає розвитку Альгеймера і збільшує число корисних бактерій. Але все це за умови помірного вживання натурального продукту.

Гарячий шоколад в кавоварці

Мало хто знає, але в кавоварці можна зварити не тільки бадьорить кави, але і приготувати теплий смачний десерт. Для цього не потрібно особливих зусиль: від людини буде потрібно тільки вміння користуватися агрегатом.

Як приготувати гарячий шоколад в кавоварці і які інгредієнти для цього знадобляться? Необхідні інгредієнти :

  1. Спеціальний сухий шоколадний порошок для розведення молоком в кавоварці.
  2. Цілісне молоко або вершки. Для приготування також можна використовувати сухе молоко, розбавлене водою.
  3. Капсули з сухим шоколадом. Якщо спеціальних капсул для кавоварки немає, можна використовувати звичайну плитку гіркого шоколаду. Але при цьому потрібно дрібно нарізати або натерти його на терці.

Якщо використання капсул в кавоварці НЕ передбачається, можна приготувати напій наступним способом :

  1. Наповнити склянку або чашку цільним або сухим розведеним водою молоком і підігріти.
  2. У підігріту основу насипати натертий або пакетований шоколад. Професійні баристи часто використовують другий варіант, так як це зручно і не займає багато часу. Отриману суміш ретельно перемішати.
  3. За допомогою пара агрегату суміш підігрівається і доходить до кипіння. При відсутності капучінатора слід помішувати рідина під час нагрівання. Тепер потрібно тільки дати гарячого напою загустеть і можна подавати до столу.

Важливо! Густота гарячого напою буде залежати від часу нагрівання. Якщо людина вважає за краще густі напої, нагрівати і помішувати суміш потрібно довше.

Гарячий шоколад: рецепти в кавоварці і в домашніх умовах

При наявності капсульної кавоварки не потрібно витрачати особливих зусиль для приготування десерту. Слід всього лише заправити машину капсулами, які містять сухе молоко і шоколад.

Рецепт густого шоколаду по-італійськи в кавоварці

Для приготування знадобиться :

  • 80 мл цільного молока ;
  • 30 г сухої суміші шоколаду ;
  • 1 чайна ложка крохмалю або борошна ;
  • щіпка молотої кориці ;
  • цукор за смаком.

Всі компоненти помістити в стакан і повільно підігрівати за допомогою пара агрегату. Суміш помішувати до тих пір, поки вона не стане густою. Прикрасити гарячий десерт можна збитими вершками або морозивом.

Гарячий шоколад: рецепти в кавоварці і в домашніх умовах

Італійський шоколад відрізняється від інших напоїв густою текстурою і насиченим смаком завдяки кориці. Іноді для пікантності можна додати їдальню ложку рому.

Рецепти гарячого шоколаду в домашніх умовах

Як зробити гарячий шоколад в домашніх умовах, якщо немає кавоварки? В такому випадку засмучуватися не варто, адже насправді справжнім шоколадом вважається той напій, який був приготований з плитки гіркого або темного шоколаду. Розчинні капсули і сухі порошки не здатні передати всю красу цього десерту. Приготувати ласощі своїми руками нескладно, головне – запастися усіма необхідними продуктами і краплею терпіння.

Як готувати гарячий шоколад будинку з какао? Це найпростіший і бюджетний варіант приготування десерту, адже какао знайдеться в будинку у кожної господині. Для цього знадобиться цукор, порошок, жирне молоко, вода, кориця і ваніль. Покроковий рецепт :

  1. У посудину додати 4 столових ложок какао-порошку, цукор за смаком, спеції і трохи води.
  2. Перемішати отриману суміш так, щоб не було грудочок.
  3. Додати тепле молоко або вершки.
  4. Повільно помішувати інгредієнти, не даючи скипіти.
  5. Поставити посудину з сумішшю на повільний вогонь і готувати 5 хвилин.

Густота шоколаду буде залежати від кількості молока або води. Для того щоб консистенція десерту була щільніше, рідини потрібно додавати по мінімуму.

Гарячий шоколад: рецепти в кавоварці і в домашніх умовах

У домашніх умовах можна приготувати не тільки класичний шоколад з какао, але і екзотичні напої.

Гарячий шоколад з какао по-креольськи

Гарячий шоколад: рецепти в кавоварці і в домашніх умовах

На перший погляд, це досить складний рецепт, але труднощі полягає тільки в різноманітності продуктів. Для приготування знадобиться :

  • 1000 мл цільного молока (бажано використовувати жирне) ;
  • кілька ложок какао ;
  • мелений мигдаль ;
  • яйце ;
  • 1 ст ложка крохмалю ;
  • кориця, ваніль, цукор за смаком.

Спочатку потрібно з’єднати яйце і крохмаль, 500 мл молока, цукор, какао і помістити в посудину. Все ретельно перемішати. Решта 500 мл молока підігріти на повільному вогні і поступово додавати в суміш. Довести до кипіння, додати приправи до смаку.

Рецепт густого гарячого шоколаду по-мексиканськи

Гарячий шоколад: рецепти в кавоварці і в домашніх умовах

Для приготування необхідно :

  • літр молока ;
  • 100 г темного шоколаду ;
  • 1 яйце ;
  • щіпка солі ;
  • 100 г коричневого або білого цукру ;
  • ваніль, мускатний горіх або кориця за смаком.

Всі інгредієнти, крім яйця, перемішати в одній посудині. Довести суміш до кипіння. Збити віночком яйце і влити в шоколадну рідину. Поставити суміш на повільний вогонь і готувати 5 хвилин.

Рецепт густого гарячого шоколаду зі смаком лісових ягід

Гарячий шоколад: рецепти в кавоварці і в домашніх умовах

Інгредієнти :

  • 200 г темного шоколаду ;
  • свіжі або заморожені ягоди – 200 г ;
  • 2 ст ложки цукру ;
  • вершки або молоко ;
  • вершкове масло.

Плитку шоколаду розтопити і з’єднати з вершками або молоком. Ягоди трохи розморозити і помістити в блендер. Всі компоненти помістити в посудину і довести до кипіння. Прикрасити корицею або збитими вершками.

Молочний гарячий шоколад

Гарячий шоколад: рецепти в кавоварці і в домашніх умовах

Інгредієнти :

  • плитка темного шоколаду – 80%
  • стакан жирного молока – 3,5%
  • 1 ст. л. цукру
  • крохмаль – 0,5 ч. л.

Перед приготуванням ласощів плитку покласти на деякий час в холодильник: так десерт стає набагато смачніше. Поки інгредієнт охолоджується, потрібно розчинити крохмаль в молоці. Для приготування крохмальної суміші слід взяти 35 мл молока. Решта вилити в каструлю і закип’ятити. Далі додати їдальню ложку цукру і охолоджене ласощі. Помішувати суміш до розчинення інгредієнтів. При появі бульбашок влити крохмальну рідину в каструлю. Розмішувати до повного зникнення грудочок.

Гарячий шоколад для худнуть

Гарячий шоколад: рецепти в кавоварці і в домашніх умовах

Необхідні продукти :

  • какао-порошок без цукру ;
  • рослинне молоко 2,5% ;
  • 1 ст. л. меду ;
  • половинка авокадо ;
  • ваніль, кориця.

Помістити авокадо, 3 ст. ложки какао, стакан молока (250 мл) і мед в блендер. Змішуємо продукти і готову суміш виливаємо в металеву посудину. Рідина довести до кипіння і додати спеції за смаком – ваніль або корицю.

Гарячий шоколад – це смачний десерт, який піднімає настрій і покращує роботу мозку при помірному вживанні. Існує маса рецептів для приготування цього ласощі, але можна придумати свій, експериментуючи з різними інгредієнтами. Головний секрет смачного напою – це якісні і свіжі продукти.