Геніальний рецепт на основі лаваша. Кожні вихідні на столі, але рідні щодня готові їсти

Геніальний рецепт на основі лаваша. Кожні вихідні на столі, але рідні щодня готові їсти

Цей рецепт пирога один з кращих, що ми пробували. Лаваш, сир, плавлений сир: смачно, багато білка, ситно. А ніжний який!

Буде потрібно:

  • лаваш, упаковка;
  • сирки плавлені – 2;
  • сир – пів кілограма;
  • чашка молока;
  • яйця – 2;
  • спеції: сіль, сушений часник, перець;
  • зелень;
  • Для заливки потрібні: яйце і по ложці масла та сметани.

Покроковий процес приготування:

Сирки підморожують в морозилці і труть на грубій терці, холодними вони не розмазуються по металевій поверхні.

Змішують сирки з сиром, дрібно покришений зеленню і як слід розмішують до однорідності.

У масу додають молоко, вбивають яйця, відправляють туди ж спеції за смаком і знову перемішують.

Геніальний рецепт на основі лаваша. Кожні вихідні на столі, але рідні щодня готові їсти

Геніальний рецепт на основі лаваша. Кожні вихідні на столі, але рідні щодня готові їсти

Геніальний рецепт на основі лаваша. Кожні вихідні на столі, але рідні щодня готові їсти

Форму при необхідності вистилають пергаментом для випічки, укладають на дно лист лаваша. На нього розподіляють четверту частину начинки, накривають наступним листом. Знову начинка, знову лаваш, поки не заповниться форма.

Геніальний рецепт на основі лаваша. Кожні вихідні на столі, але рідні щодня готові їсти

Можливо, листи лаваша доведеться трохи підрізати по формі, це не страшно. Випадково надірваний лист теж не зіпсує смак пирога.

Верхнім шаром повинен бути лист лаваша, його покривають заливкою і розмазують її по поверхні. Для заливки збивають яйце зі сметаною і маслом.

Геніальний рецепт на основі лаваша. Кожні вихідні на столі, але рідні щодня готові їсти

Поверхню пирога можна посипати кунжутом, льоном, насінням, хто чим любить.

Геніальний рецепт на основі лаваша. Кожні вихідні на столі, але рідні щодня готові їсти

Час запікання – півгодини при 180С в заздалегідь розігрітій духовці.

Пиріг виходить неймовірно соковитим, апетитним і ніжним, від нього тане серце і піднімається настрій.