Глазур для розпису імбирних пряників в домашніх умовах

Глазур для розпису імбирних пряників в домашніх умовах

Красиво прикрашені пряники в багатьох сім’ях справжня різдвяна традиція. Щоб їх красиво прикрасити, використовується глазур для імбирних пряників. Приготувати її можна різними способами. Смачна ароматна випічка готується в формі сніжинок, ялинки, рукавиць і багатьох інших фігурок.

Рецепти глазурі для імбирного печива

Імбирні пряники стали справжнім символом свята Нового року. Прикрашають їх всілякими візерунками за допомогою глазурі. Рецептів глазурі для новорічного ласощів є багато. Вона може бути білого кольору або кольоровий.

Білкова глазур

Спочатку все імбирні пряники покривали білою помадкою. Вона складається з двох інгредієнтів – цукрової пудри і білка яйця. Білкова глазур відноситься до класичної і готується просто. Для цього буде потрібно :

  • цукрова пудра – 250 гр.;
  • яєчний білок – 1 шт.

Глазур для розпису імбирних пряників в домашніх умовахДля приготування необхідно збити яєчний білок і поступово додавати цукрову пудру. Її краще просіяти через сито, щоб не з’явилося грудочок. Маса повинна збільшитися в обсязі в 2-3 рази.

Зверніть увагу! Після приготування глазурі, ємність потрібно накрити вологою серветкою на 10-15 хвилин. За цей проміжок часу цукровий порошок повністю розчиниться, а бульбашки повітря вийдуть.

Глазур для розпису імбирних пряників в домашніх умовахФарбування глазурі за допомогою бурякового соку

Для додання глазурі різних кольорів, можна використовувати соки свіжих овочів. Наприклад, буряковий сік допоможе домогтися безлічі відтінків від ніжно-рожевого до фіолетового. Помаранчевий колір дасть морквяний сік. Зелений можна отримати зі шпинату і брокколі. Червоний колір надається за допомогою соку смородини або полуниці.

Біла помадка

Біла помадка для пряників використовується в елементах традиційного декору. З неї малюють завитки і різні малюнки. Таку помадку роблять не тільки вдома, але і майстри в кондитерських цехах і на різних майстер-класах. Щоб приготувати помадку, буде потрібно :

  • цукровий порошок – 250 гр.;
  • цедра апельсина або мандарина – 20 гр.;
  • 2 яйця ;

Всі складові змішують і збивають до отримання однорідної маси.

Карамельна

Глазур для розпису імбирних пряників в домашніх умовахДля приготування такого виду карамельної глазурі будуть потрібні :

  • коричневий цукор – 100 гр.;
  • пудра – 200 гр.;
  • молоко – 3 столові ложки ;
  • вершкове масло – 2 столові ложки ;
  • ванілін – 1 упаковка.

Для приготування необхідно масло розтопити на повільному вогні. У нього додати молоко, цукор, регулярно помішуючи. Всі складові повинні розтопитися. Після цього масу необхідно зняти з плити, додати 100 гр. цукрової пудри. Все збити віночком і залишити остигати. Після цього додати, що залишилася пудру, ваніль і всю масу перемішати до однорідного ідеального стану.

Шоколадна

Глазур для розпису імбирних пряників в домашніх умовахТака глазур для імбирних пряників улюблена серед дітей. Готувати її просто і зручно наносити на пряники. Які потрібні інгредієнти :

  • цукровий порошок – 100 гр.;
  • какао-порошок – 4 столові ложки ;
  • холодна вода – 3 столові ложки.

У пудру додати какао-порошок, масу залити 3 ложками води. Всі компоненти ретельно перемішати. Готова маса виходить насиченого коричневого кольору.

Є ще рецепти з додаванням молока і вершкового масла. В такому рецепті вершкове масло (1 ст. л.) Розм’якшити і додати до нього пудру (2 склянки), какао (2 ст. л.) І ваніль (упаковка). Все перемішати і підливати молоко (4 ст. л.).

Апельсинова глазур

Для приготування потрібно :

  • пудра – 150 гр.;
  • сік апельсина – 3-4 ст. л.

Сік потрібен свіжовичавлений. Його слід вилити в невелику ємність і поступово додавати цукрову пудру. Навпаки робити не можна. Всю масу перемішати. Якщо маса занадто рідка, слід підсипати пудри. Але консистенція повинна бути злегка рідкуватою, щоб розтікалася по випічці.

Цікавий факт! Якщо потрібна глазур для печива швидкосохнущая, то робити її потрібно гущі.

Професійна кольорова глазур

Глазур для розпису імбирних пряників в домашніх умовахДля отримання кольорової маси потрібні :

  • склянку цукрової пудри ;
  • їдальня ложка кукурудзяного сиропу ;
  • 0.5 ч. л. мигдалевого екстракту ;
  • 2 ст. л. молока ;
  • харчовий барвник.

Щоб приготувати глазур для розпису пряників в домашніх умовах, потрібно з’єднати молоко і пудру. Перемішувати, поки не вийде м’яка паста. Слідом додається кукурудзяний сироп і екстракт мигдалю. Все збивається віночком. Маса повинна стати глянцевої. Далі розкладаємо масу по різних ємностей і додаємо до глазурі потрібний харчовий барвник.

Ароматна глазур з ромом

У приготуванні можна застосовувати світлий або темний ром. Які потрібні інгредієнти :

  • пудра – 300 гр.;
  • вода – 250 мл ;
  • ром – 30 мл.

Воду потрібно довести до кипіння і залишити на 5 хвилин, щоб злегка остудилася. Цукрову пудру просіяти 3 рази, щоб не було грудочок. Потім тонкою струменем влити кип’ячену воду в пудру, розмішуючи все віночком. Ром слід нагріти до 40 градусів. Його слід залити в отриману масу.

Глазур залишити, щоб вона охолола до кімнатної температури. Тільки потім можна приступати до прикраси імбирних пряників.

Глазур без яєць

Для прикраси пряників можна використовувати не тільки білкову суміш, але і різнокольорову. Рецепт її простий. Потрібно взяти :

  • цукрову пудру – 200 гр.;
  • лимон – 1 шт.;
  • барвники.

У ємність потрібно висипати просіяну пудру. Видавити лимонний сік і додати його до пудри. Обережно перемішати до освіти однорідної густої маси. У готову глазур для малювання додати барвники.

Як розписати пряники глазур’ю

Глазур для розпису імбирних пряників в домашніх умовахРозпис пряників глазур’ю для початківців може здатися клопітним процесом. Існують різні техніки нанесення глазурі: ажурна, проста схематична, заливка і багато інших. Деякі правила нанесення глазурі :

  • розмальовувати вироби потрібно тільки в повністю остиглому стані ;
  • глазур повинна не розтікатися, тому додавати необхідно цукрову пудру до загустенія ;
  • декорувати пряники можна як завгодно, головне вирівняти за допомогою зубочисток ;
  • наносити масу краще пензликом в 2-3 шару.

Наносити покриття на пряники можна за допомогою кондитерського мішка або пакета з відрізним кутом. Висихає розписаний пряник по-різному. Глазур для імбирних пряників під заливку може сохнути кілька годин, а густа висохне за півгодини.

Розписні пряники відмінно прикрашають новорічний стіл. Їх можна подарувати в красивій упаковці. А головне, такий подарунок буде зроблений і розписаний своїми руками. Імбирне печиво на Новий рік з глазур’ю у багатьох країн вважається традицією, коли вся сім’я розписує ароматні пряники.

Ідеї розпису імбирних пряниківГлазур для розпису імбирних пряників в домашніх умовахГлазур для розпису імбирних пряників в домашніх умовах Глазур для розпису імбирних пряників в домашніх умовах