Голубці по-закарпатськи: не розвалюються, капуста м’яка, а начинка соковита

Голубці по-закарпатськи: не розвалюються, капуста м'яка, а начинка соковита

Ароматні та ніжні, соковиті голубці по-закарпатськи за маминим рецептом, вам точно сподобаються, і ви їх часто готуватимете.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • капуста, 1 качан;
  • фарш, 800 г;
  • рис 200 г;
  • цибуля, 6 шт;
  • морква, 1 шт;
  • сіль, перець, спеції, зелень;
  • томатна паста, 2 ст.л;
  • лавровий лист;
  • вода.

Процес приготування голубців по-закарпатськи

Капусту відварюємо, знімаючи м’які листки. Щоб процес проходив швидше, перед відварюванням, вирізаємо середину і листи самі відвалюватимуться.

Голубці по-закарпатськи: не розвалюються, капуста м'яка, а начинка соковита

Рис відварюємо до напівготовності, остуджуємо.

Цибулю ріжемо кубиком, моркву натираємо на великій тертці і обсмажуємо овочі до готовності.

Рис змішуємо з фаршем, овочами, сіллю, перцем, спеціями.

Голубці по-закарпатськи: не розвалюються, капуста м'яка, а начинка соковита

На кожному листі відрізаємо тверду середню жилу і формуємо голубці, викладаючи трохи фаршу, підвертаючи кінці.

Укладаємо в каструлю, додаємо томатну пасту, вливаємо трохи води, солимо до смаку і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і тушкуємо від 20 хвилин, додавши за 5 хвилин до закінчення готування лавровий лист, зелень, перець.

Голубці по-закарпатськи: не розвалюються, капуста м'яка, а начинка соковита

Голубці по-закарпатськи: не розвалюються, капуста м'яка, а начинка соковита

Голубці виходять дуже смачними, не розсипаються, відмінно підходять до різних гарнірів. Смачного!