Голубці відкриті: тушковані у томатно-сметанному соусі. Смачні та дуже соковиті

Голубці відкриті: тушковані у томатно-сметанному соусі. Смачні та дуже соковиті

Тушені в томатно-сметанному соусі голубці, виходять соковитими, дуже ароматними та м’якими.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • капуста, 1 качан;
  • рис, 50 г;
  • фарш курячий, 500 г;
  • цибуля, 2 шт;
  • морква, 1 шт;
  • сіль, перець, спеції, зелень;
  • часник, 5 зубчиків;
  • помідори, 2 шт. або томатний соус;
  • сметана та вода по 150 г;
  • цукор, 2 ч. л.

Процес приготування голубців

Капусту відварюємо, поступово знімаючи м’які листи.

Цибулю ріжемо кубиком і змішуємо з тертою морквою, пасеруємо до напівготовності.

Фарш змішуємо з овочами, рисом напіввідвареним, солимо і перчимо, додаємо спеції та зелень, подрібнений часник.

Порада: можна ще додати грибочки, печериці або лісові, буде ще смачніше.

Масу добре вимішуємо і формуємо голубці, залишаючи відкритими краї – тому їх називають відкритими.

Складаємо голубці у форму для запікання.

Голубці відкриті: тушковані у томатно-сметанному соусі. Смачні та дуже соковиті

Для соусу подрібнює помідори без шкірки або томатну пасту, розведену водою зі сметаною, цукром та сіллю, спеціями.

Накриваємо форму.

Заливаємо соусом голубці і готуємо їх при 180 градусах близько 40 – 50 хвилин, дивіться по своїй капусті, якщо молода, буває достатньо 30 хвилин.

Голубці відкриті: тушковані у томатно-сметанному соусі. Смачні та дуже соковиті

Дуже смачні та ніжні, просочені голубці, зовсім не розпадаються, акуратні та апетитні.