Голубці з капусти з грибами! Пісна страва – детальний рецепт

Голубці з капусти з грибами! Пісна страва - детальний рецепт

Їжа в піст може бути і різноманітною і смачною. Сьогодні хочу запропонувати Вам рецепт пісних голубців з грибами в томатному соусі. Незважаючи на те, що страва пісна, вона виходить дуже смачною і досить ситною. Моїй родині ця страва дуже сподобалася. Рекомендую і Вам приготувати голубці за цим рецептом!

Необхідні продукти:

  • Капуста – 1 шт. (~ 1 кг)
  • Гриби (печериці) – 350-400 г
  • Рис – 150 г
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком

Для соусу:

  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Вода – 700 мл
  • Часник – 3 зубчики
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цукор – 2-3 ч.л.
  • Чорний перець – за смаком
  • Сіль за смаком

Як приготувати голубці з грибами

Ріпчасту цибулю дрібно нарізати кубиками. Моркву – натерти на грубій терці. На розігріту сковорідку додати трохи соняшникової олії і обсмажити цибулю з морквою до м’якості.

Гриби, у мене печериці, очистити, вимити, нарізати пластинками і обсмажити до готовності. І не забудьте посолити за смаком.

Рис відварити в підсоленій воді, до напівготовності.

З’єднати рис з грибами, цибулею і морквою.

Голубці з капусти з грибами! Пісна страва - детальний рецепт

Тепер займемося капустою. В районі качана робимо надрізи.

Заздалегідь ставимо каструлю з водою на плиту і доводимо її до кипіння. Опускаємо в каструлю качан капусти і даємо йому трохи проваритися 3-5 хвилин.

Голубці з капусти з грибами! Пісна страва - детальний рецепт

Потім акуратно, по одному знімаємо листя.

Голубці з капусти з грибами! Пісна страва - детальний рецепт

На капустяному листі зрізаємо жорсткі частини або ж можна в цій області трохи відбити молоточком.

На капустяний лист викладаємо начинку і загортаємо, підгинаючи краї.

Готуємо томатний соус. Цибулю і моркву обсмажити на сковорідці до м’якості, додамо 2 столові ложки томатної пасти, сіль, чорний перець, цукор, подрібнений часник, перемішуємо і додаємо 700 мл води. Доводимо соус до кипіння і варимо ще хвилин зо дві.

Голубці з капусти з грибами! Пісна страва - детальний рецепт

На дно каструлі (краще вибрати каструлю з товстим дном) викладаємо капустяне листя що залишилося. І зверху на них викладаємо голубці. Кожен шар добре проливаємо томатним соусом.

Голубці з капусти з грибами! Пісна страва - детальний рецепт

Каструлю закриваємо кришкою і тушкуємо голубці ще 30-40 хвилин. Смачного!

Голубці з капусти з грибами! Пісна страва - детальний рецепт