Горіхи в шоколаді: рецепт з фундуком, волоським, арахісом, мигдалем

Горіхи в шоколаді простіше приготувати самостійно, ніж купити в магазині. При цьому у домашнього ласощів буде більше плюсів в порівнянні з магазинним, адже можна самостійно регулювати смак десерту, співвідношення горіхів і шоколаду. У готовому продукті не буде зайвих стабілізаторів, емульгаторів і підсилювачів смаку.

Простий рецепт арахісу в шоколаді

Горіхи в шоколаді: рецепт з фундуком, волоським, арахісом, мигдалемАрахіс в шоколаді – ласощі, улюблене багатьма дорослими і дітьми. Незважаючи на популярність цих цукерок, зустріти якісний продукт в магазині практично неможливо. Замість шоколаду виробники часто використовують кондитерську шоколадну глазур, в якій какао-масло замінюють пальмовим.

Але не варто засмучуватися з цього приводу, адже арахіс в шоколаді дуже легко зробити в домашніх умовах, використовуючи перевірені і якісні інгредієнти. З цієї технології можна приготувати арахіс в молочному шоколаді, білому або темному (з високим вмістом какао).

Пропорції інгредієнтів :

  • 300 г арахісу ;
  • 300 г шоколаду ;
  • 15 г какао-масла.

Покроковий рецепт :

  1. Спочатку потрібно підготувати горішки. Для цього їх обсмажують на сухій сковороді або розігрітій до 180 ° С духовки протягом 10-12 хвилин, періодично перемішуючи. Це зробить аромат арахісу більш насиченим.
  2. Далі з обсмажених горіхів необхідно зняти лушпиння. Це легко зробити помістивши ядра в чисту овочеву сітку. Потім її слід зав’язати, покласти на піднос і перетерти її вміст діючи, як при замішуванні тесту. Вся лушпиння обсиплеться, а чисті горіхи залишаться в сітці.
  3. Шоколад і масло необхідно розтопити. Щоб від перегріву маса не згорнулася краще це робити на паровій бані або короткими імпульсами в мікрохвильовій печі.
  4. У доведений до рідкого стану шоколад висипати арахіс і все ретельно перемішати, щоб кожен горішок був покрити з усіх боків.
  5. Против застелити пергаментом, на який викласти горіхи. Зробити це можна декількома способами: розподілити кожен горішок окремо, викласти ложкою у вигляді цукерок або рівномірним пластом, який потім нарізати на шматочки.
  6. Готову солодкість слід спочатку потримати 20 хвилин при кімнатній температурі, а потім до повного застигання відправити на 30-40 хвилин в холодильник.

Порада! Какао-масло в рецепті можна замінити арахісовим або рослинним, взявши його в такій же кількості. У першому випадку смак готового десерту буде більш горіховим, а в другому – вершковим.

Волоський горіх в шоколаді

Ядра волоських горіхів в шоколаді можна приготувати за технологією, аналогічною з арахісом з попереднього рецепта, але потрібно бути готовим до того, що красивих і акуратних драже не вийде. Візуально апетитніше буде десерт «Грецький горіх в шоколаді: рецепт з чорносливом». Часу на його приготування потрібно не більше, ніж в класичному варіанті, але на виході вийдуть смачні і корисні домашні цукерки.

Горіхи в шоколаді: рецепт з фундуком, волоським, арахісом, мигдалем

Для приготування ласощів знадобляться :

  • 60-80 г очищених ядер волоських горіхів ;
  • 200 г чорносливу без кісточок ;
  • 100 г шоколаду.

Хід роботи:

  1. Сухофрукти залити на 5-10 хвилин (в залежності від того, наскільки вони сухі) окропом. Потім воду злити, трохи обсушити чорнослив на паперовому рушник і перебити блендером в однорідну кашицю.
  2. Горіхи обсмажити на сковороді, зняти з них тонку коричневу шкірку і порубати ножем на великі шматочки.
  3. З перемолотого чорносливу сформувати 12 однакових кульок. Кожен пріплюснуть в коржик, покласти в центр подрібнений волоський горіх, защіпнуть краю і знову скачати кульку. Підготовлені таким чином цукерки прибрати ненадовго в холодильник.
  4. Тим часом шоколад порубати ножем або поламати руками на шматочки і розтопити на паровій бані.
  5. Заготовки цукерок занурити в розтоплений шоколад. Для цього зручно використовувати бамбукову шпажку. Потім викласти на пергамент і дати глазурі застигнути спочатку при кімнатній температурі, потім в холодильнику.

Такі цукерки можна посипати зверху горіховою крихтою, кокосової стружкою, насінням кунжуту або обваляти в какао, коли верхній шар глазурі трохи схопиться.

Рецепт мигдалю в шоколаді

Мигдаль – це горіх, з яким доведеться повозитися, щоб зняти шкірку, хоча користі в ній нітрохи не менше, ніж в самому ядрі. Зробити смачне ласощі без проблем з шкіркою можна, приготувавши мигдаль за наступним рецептом.

Список інгредієнтів :

  • 400 г мигдалю ;
  • 400 г шоколаду ;
  • 250 г цукру ;
  • 60 мл води ;
  • 4-5 г молотої кориці.

Горіхи в шоколаді: рецепт з фундуком, волоським, арахісом, мигдалемЯк приготувати:

  1. Горіхи обсмажити 10-15 хвилин на деку в духовці при 180 градусах або на сухій сковороді, не забуваючи все регулярно перемішувати, щоб ядра не підгоріли.
  2. У невеликий сотейник з товстим днем всипати цукор, корицю, обсмажений мигдаль і влити рецептурну норму води. Потім відправити все на середній вогонь, і постійно помішуючи варити дол тих пір, поки цукор не перетвориться в карамель, яка буде обволікати кожен горішок.
  3. Після цього горіхи слід перекласти на пергамент до застигання карамелі. Важливо, щоб кожен горішок лежав окремо від інших, і все не злиплося в безформну масу.
  4. Коли шар карамельної глазурі застигне, розтопити будь-яким доступним способом темний або молочний шоколад, викласти в нього горіхи і перемішати.
  5. Далі за допомогою двох вилок, виймати кожен горішок окремо і викладати на пергамент. Дати глазурі добре застигнути, і домашня солодкість готова.

Зберігати мигдальні драже слід в прохолодному місці в щільно закривається тарі. Термін придатності такого ласощів до 1 місяця, тому корисно наклеїти на банку стікер з датою приготування.

Фундук в шоколаді

Горіхи в шоколаді: рецепт з фундуком, волоським, арахісом, мигдалем

Серед інших горіхів фундук відрізняється ніжним солодкуватим смаком і досить м’якою текстурою, тому їх широко використовують в кулінарії: смажать, зацукують і солять, використовують для приготування борошна, масла і халви. Ніжність ядер фундука впливає на особливості його термічної обробки. Смажити фундук можна тільки при 75 ° С і не довше 20 хвилин, тому його частіше бланшують.

Щоб приготувати горіхи в шоколаді рецепт зі спеціями, необхідно підготувати :

  • 140 г фундука ;
  • 200 г темного шоколаду ;
  • ½ чайної ложки морської солі ;
  • ½ чайної ложки перцю чилі.

Послідовність дій :

  1. Горіхи опустити на 2-3 хвилини в киплячу воду, потім відкинути на друшляк, перекласти на рушник, накрити зверху іншим і трохи потерти, щоб відокремилася шкірка. Після цього прибрати фундук в холодильник.
  2. На водяній бані розтопити рецептурну норму шоколаду. Під час приготування краще тримати ємність з глазур’ю над гарячою водою, щоб вона не застигала.
  3. Миску з горіхами поставити в більшу ємність з льодом. Зверху на фундук вилити частину шоколаду і швидко все перемішати, щоб він рівномірно покрив кожен горіх. Повторити так кілька разів, до бажаної товщини глазурі.
  4. Після нанесення останнього шару драже перекласти на застелений пергаментом деко і посипати зверху великою сіллю і молотим чилі.

Такий десерт більше сподобається дорослим і прекрасно підійде в якості доповнення до шампанського. Для дітей можна зробити ласощі без добавок або посипати горіхи вибухає карамеллю.

Горіхи в шоколаді – смачне і корисне ласощі, яке не складно приготувати в домашніх умовах, але важливо пам’ятати, що харчова цінність цього десерту полягає не тільки в корисних рослинних жирах, мікро- і макроелементах, але і у високій калорійності. Залежно від використовуваного шоколаду і виду горіхів вона може перевищувати 500 кКал / 100 г продукту, тому вживати ласощі слід невеликими порціями.