Гострі смажені баклажани: пікантна заготовка на зиму

Гострі смажені баклажани: пікантна заготовка на зиму

Період заготовки різноманітних закусок на зиму вже в самому розпалі. Якщо ви любите баклажани, то цей варіант вам обов’язково сподобається. Салат виходить смачним, гострим і пікантним, закатуйте банки, не шкодуючи – взимку вони з’їдаються буквально на “ура”.

Необхідні продукти:

  • баклажани – 2, 5 кг;
  • часник – 3-4 гол;
  • перець солодкий – 5 шт;
  • перець гострий – 2-3 шт;
  • сіль за смаком;
  • олія соняшникова – опційно;
  • оцет – ½ стакана;
  • зелень за смаком і бажанням.

Як приготувати смажені баклажани

Чисті баклажани ріжемо кружками близько 0,6 мм, не дрібнити, але і не робіть товстими.

Присолюємо і залишаємо на пару годин, потрібно, щоб овочі позбулися гіркоти.

Зливаємо виділену рідину і смажимо баклажани до готовності.

Подрібнюємо часник будь-яким способом.

Подрібнюємо блендером або опрацьовуємо в м’ясорубці перці – солодкі і гострі, вводимо часник, вимішуємо.

Подрібнюємо зелень, додаємо туди ж. Цей етап можна пропустити.

Овочі відправляємо в каструлю, тушкуємо близько п’яти хвилин.

Додаємо півсклянки олії, присолюємо акуратно (бакалажани вже солились, не варто робити занадто солоний соус).

Даємо всій масі закипіти, вливаємо шестипроцентний оцет.

Як тільки все закипає, прибираємо з вогню.

Баклажани кладемо в простерилізовані ємності, шарами, чергуючи з соусом. Останній повинен бути гарячим.

Закатуємо, вкутуємо і даємо охолонути повністю, після чого можна прибирати на зберігання в підвал, холодильник.