Готова пекти хоч кожний день: рецепт сирного пирога, який тане в роті

Готова пекти хоч кожний день: рецепт сирного пирога, який тане в роті

Нарешті знайшла нескладний рецепт сирного пирога, який тане в роті. Щоб приготувати цей повітряний і пишний пиріг з сиром, замісіть дріжджове тісто для пирога, а щоб сирна начинка для пирога стала ще більш насиченою, знадобиться варене згущене молоко. Цей солодкий сирний пиріг, готова готувати хоч кожний день, так як випічка з сиру 100% вдала.

Необхідні продукти:

Тісто:

  • тепле молоко – 250 мл
  • цукор – 100 гр
  • сухі дріжджі – 1.5 ч.л
  • сіль – дрібку
  • яйця – 1 шт
  • вершкове масло – 50 гр
  • борошно – 500 гр

Начинка:

  • сир домашній – 450-500 гр
  • цукор – 100 гр
  • ванільний цукор – 10 гр
  • сметана – 100 гр
  • жовток – 1 шт
  • варене згущене молоко – 3-4 ст.л
  • змастити жовтком

Як приготувати сирний пиріг

Приготуємо дріжджове тісто, в глибоку миску вливаємо тепле молоко, всипаємо цукор, сухі дріжджі, перемішати і залишити підходити на 15 хвилин.

У підійшлу опару всипаємо дрібку солі, вбиваємо яйце, перемішати віночком до однорідної маси.

Частинами всипаємо борошно і замішуємо м’яке липке тісто.

В самому кінці вливаємо розтоплене вершкове масло і вимішуємо тісто протягом 5-10 хвилин.

Готова пекти хоч кожний день: рецепт сирного пирога, який тане в роті

Отримане тісто перекладаємо в миску змащену маслом, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо підходити тісто на 1 годину.

Поки тісто піднімається приготуємо сирну начинку, в миску викладаємо сир, всипаємо цукор, ванільний цукор, додаємо сметану, жовток і добре розтерти виделкою до однорідної маси.

Готова пекти хоч кожний день: рецепт сирного пирога, який тане в роті

Тісто, що підійшло обминаємо руками, дістаємо з миски і перекладаємо на пергаментний папір присипаний борошном, розкачуємо качалкою в великий круглий пласт.

Готова пекти хоч кожний день: рецепт сирного пирога, який тане в роті

Беремо будь-яку тарілку і викладаємо на тісто, злегка придавлюємо, щоб у нас залишився круг. Сирну начинку ділимо на 2 рівні частини, по колу викладаємо одну частину сирної начинки і загортаємо краї до центру.

Готова пекти хоч кожний день: рецепт сирного пирога, який тане в роті

Накриваємо тісто рушником і залишаємо на 15 хвилин.

Готова пекти хоч кожний день: рецепт сирного пирога, який тане в роті

Верх пирога змащуємо збитим жовтком, в центр викладаємо варене згущене молоко і зверху розподіляємо другу частину сирної начинки. За бажанням прикрашаємо родзинками.

Готова пекти хоч кожний день: рецепт сирного пирога, який тане в роті

Відправляємо пиріг в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 20-25 хвилин.

Готова пекти хоч кожний день: рецепт сирного пирога, який тане в роті

Готовому пирогу даємо повністю охолонути, нарізаємо і подаємо до чаю. Смачного!!!