Готуємося до Великодня. Паски з Олександрійського тіста завжди виходять смачними і ніжними

Готуємося до Великодня. Паски з Олександрійського тіста завжди виходять смачними і ніжними

У Олександрійського тіста для пасок є одна чудова властивість – варто один раз спекти з нього паску, і вже ні про які інші рецепти більше і думати не хочеться.

Замісити таке простіше простого, так і графік дуже зручний – на ніч ставимо опару, а на ранок замішуємо тісто, і вже через дві години можна випікати їх. Паски з такого тіста виходять ідеальними: вони м’які, ніжні і вологі. Саме тісто не важке, але ні трішки не сухе, ніби злегка просочене чимось запашним. Аромат випічки просто незрівнянний. З року в рік ви будете випікати паски тільки за таким рецептом.

Між іншим, з такого тіста можна випікати не тільки паски, але булочки, рулети, пироги і пиріжки. Наполегливо рекомендую один раз скористатися цим рецептом, і ви його ні на що не проміняєте.

Для Олександрійського тіста нам знадобляться такі інгредієнти:

  • Пряжене молоко – 1 літр
  • Цукор – 1 кілограм
  • близько 3 кілограмів борошна
  • Вершкове масло – 500 грамів
  • Яйця – 10 штук
  • Яєчні жовтки – 3 штуки
  • Свіжі дріжджі – 150 грамів

Як приготувати паски

Яйця злегка збиваємо, масло ріжемо на шматочки, додаємо до яєць, вливаємо тепле молоко, цукор і дріжджі. Інгредієнти ретельно перемішуємо і залишаємо на ніч в теплому місці. Далі в опару додаємо 1 чайну ложку солі, 200 грамів запарених родзинок, 2 пакетики ванільного цукру і близько 3 кілограмів борошна.

Готуємося до Великодня. Паски з Олександрійського тіста завжди виходять смачними і ніжними

Тісто має вийти м’яким і в’язким. Ставимо тісто на 2 години в тепле місце. Далі розподіляємо його по формах і випікаємо при температурі 180 градусів протягом півгодини.