Картопля Фрі користується в усьому світі величезною популярності. Вона є в меню не тільки в ресторанах швидкого харчування, але і в закладах вищого класу.
Діти від картоплі фрі в повному захваті. Однак, це не схвалює більшість батьків, адже вона готується у великій кількості олії, а це, як мінімум, шкідливо.
Але я знайшла абсолютно приголомшливий спосіб приготування картоплі фрі – з хрусткою скоринкою і ніжною м’якоттю всередині.
А головне, мій спосіб дозволяє готувати картоплю без олії, а значить вона набагато безпечніша. І пригощати дітей такою картоплею можна хоч кожний день.
Як приготувати картоплю фрі
Картоплю слід очистити від шкірки і нарізати на тонку соломку.
Завдання кулінара полягає в тому, щоб картопляні брусочки були по можливості одного розміру, тоді вони будуть готується рівномірно.
Далі, нарізану картоплю потрібно позбавити від надлишків вологи. Для цього розкласти брусочки на паперові серветки або рушники, а зверху промокнути чистими.
Сухі картопляні брусочки розкласти на тарілку або піднос в один шар. По можливості, кожен брусочок не повинен стикатися з сусідніми. Як це робиться для заморозки пельменів.
І прибрати картоплю на годину – півтори в морозильну камеру.
Панірування
А вся хитрість моєї картоплі фрі полягає в паніровці, в складі якої:
- борошно – 3 ложки столові;
- сіль – за смаком, можна трохи більше;
- спеції – чорний і трохи гострого перцю. Ви можете вибрати на свій смак.
З приводу борошна можу дати такі поради, краще використовувати не пшеничне а кукурудзяне борошно. На те є кілька причин:
- не чадить;
- скоринка вийде більш рум’яна;
- картопля фрі має більш апетитний вигляд.
До речі, паніровку я готую відразу в поліетиленовому пакеті, в цьому випадку вона не розсипається на стіл або плиту. Кухня залишається чиста.
Включити духовку і попередньо розігріти її до 220 * С. Деко застелити пергаментним папером.
Заморожені брусочки картоплі скласти в пакет з паніруванням. Ретельно струсити, щоб все добре обвалялося в борошні, солі та спеціях.
Викласти картопляні брусочки на пергамент, строго стежачи за тим, щоб вони лежали в один шар, і знову не торкалися один з одним.
Прибрати в розігріту духовку, готувати 7 – 10 хвилин. Кінцевий час залежить від можливостей і потужності самої духовку. Під кожну потрібно підлаштовуватися.
Картопля Фрі без краплі олії готова. Нітрохи не гірша, ніж в МакДональдс або KFC, але смачніша і корисніша. А діти навіть не відрізнять за смаком.
Моя картопля Фрі не липне до пергаменту, як це відбувається з картоплею в яєчних білках, а вийде саме такою, якою і повинна бути.
Цьому рецептом вже не один рік. Смачного!