Готую м’які коржі з кабачками на сніданок і для перекусу

Готую м'які коржі з кабачками на сніданок і для перекусу

Такі м’які і ніжні коржі з кабачками можна приготувати на сніданок, перекус і просто замість хліба. Смажаться вони на сковорідці, майже як звичайні млинці, тільки виходять набагато цікавішв і з інгредієнтами можна пофантазувати.

Інгредієнти на 4 шт. для сковороди 24 см:

  • Кабачки – 500 гр
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир – 100-120 гр
  • Зелена цибуля – 5-7 стрілок
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Сметана 15% – 3 ст.л. з гіркою
  • Сіль – 1/2 ч.л. (Або за смаком)
  • Борошно – 4 ст.л. з великою гіркою
  • Соняшникова олія для смаження

Як приготувати коржі з кабачками

Для приготування підійдуть будь-які кабачки. Молоді ніжні кабачки потрібно просто натерти на великій тертці і злегка віджати. Якщо кабачки вже досить зрілі і з грубою шкіркою, то її попередньо краще зняти. Перед віджиманням кабачки не солити.

Готую м'які коржі з кабачками на сніданок і для перекусу

Перекласти віджаті кабачки в зручну миску і вбити яйця.

У цьому рецепті в якості додаткового наповнення використовується сир. Його потрібно теж натерти на великій тертці і додати до кабачків. Замість твердого сиру можна взяти і щось інше, наприклад м’який домашній сир.

Готую м'які коржі з кабачками на сніданок і для перекусу

Ще одним наповненням є зелена цибуля, яку потрібно просто дрібно нарізати. Замість зеленої цибулі можна взяти ріпчасту або замінити її на будь-яку іншу зелень.

Для аромату і яскравості смаку можна додати часник. Просто видавити його і відправити до кабачків.

Далі покласти кілька ложок сметани. Посолити за смаком.

І додати кілька ложок борошна. Потім просто все перемішати.

Вийде тісто, по консистенції схоже на тісто як на оладки, тільки трохи густіше.

Готую м'які коржі з кабачками на сніданок і для перекусу

Залишилося посмажити коржі. Для цього найкраще підійде сковорідка діаметром 24 см. Можна взяти і меншу за розміром, але на більшій це буде робити зовсім незручно. Сковорідку потрібно змастити соняшниковою олією і розігріти.

Викласти кабачкове тісто і розрівняти поверхню. У рецепті вказані інгредієнти на 4 коржі, тому викласти потрібно 1/4 частину.

Накрити кришкою і смажити близько 6-ти хвилин на вогні трохи вище середнього.

Смажити до підрум’янювання нижньої сторони.

Готую м'які коржі з кабачками на сніданок і для перекусу

Після чого корж перевернути. Знову накрити кришкою.

І смажити другу сторону до такої ж рум’яності близько 3-х хвилин на вогні тієї ж інтенсивності.

Готовий корж перекласти на тарілку і посмажити інші три штуки. Можна це робити на 2-х або 3-х сковорідках відразу. Це значно прискорить процес.

Ось такі виходять кабачкові коржики, рум’яні і ніжні.

Готую м'які коржі з кабачками на сніданок і для перекусу

Можна подавати їх відразу, але коли вони охолонуть, то теж будуть дуже смачними. Поки вони теплі, сир в них буде тягнутися і самі коржі будуть дуже м’якими. При охолодженні вони просто стануть щільнішими.