Готую мариновані помідори за рецептом моєї бабусі. Жодного разу за 40 років вона не спробувала інші рецепти

Готую мариновані помідори за рецептом моєї бабусі. Жодного разу за 40 років вона не спробувала інші рецепти

Погодьтеся, що навіть в холодну пору року приємно насолоджуватися насиченим смаком помідорів. Мариновані помідори закриваю щороку за рецептом моєї улюбленої бабусі.

Необхідні продукти на три 3-х літрові банки:

  • помідори – 5 кг
  • вода – 4 л
  • цибуля – 3 шт.
  • болгарський перець – 3 шт.
  • лавровий лист – 6 шт.
  • кріп (парасольки) – 3 шт.
  • оцет (9%) – 150 мл
  • цукор – 6 ст.л.
  • сіль – 4 ст.л.

Як приготувати мариновані помідори

Банки я стерилізую в електричній духовці. Для мене це найпростіший спосіб. Ставимо чисті і сухі банки шийкою вниз, обов’язково в холодну духовку. Кришки кладемо поруч, але без гумок. Встановлюємо температуру 150 градусів і стерилізуємо банки об’ємом 3 літри 25 хвилин.

Отже, помідори для засолювання вибираємо приблизно однакового розміру, м’ясисті, але при цьому з щільною шкіркою.

Рецепт розрахований на 4 л води, але я в каструлю наливаю на 150 мл більше, так як вода випаровується.

Поки вода закипає розкладаємо по банках помідори. Для засолювання також нам потрібні парасольки кропу, цибуля і болгарський перець.

На дно банки кладемо одну парасольку, далі закладаємо кілька помідорів, половинку цибулі, половинку перцю і 2 лаврових листки.

Знову кілька штук помідорів і потім кладемо другу частину цибулі і перцю. Виходить на одну 3-х літрову банку нам потрібен одна цибуля, один болгарський перець і 2 лаврових листки. Таким же чином готуємо всі банки.

Заливаємо помідори кип’ятком. У цей час у мене вода стоїть на плиті на слабкому вогні і у неї постійно підтримується температура.

Прикриваємо банки кришками і даємо їм охолонути до теплого стану. За часом це займає близько години.

Готую мариновані помідори за рецептом моєї бабусі. Жодного разу за 40 років вона не спробувала інші рецепти

Далі воду з помідорів зливаємо назад в каструлю, ставимо на плиту, всипаємо 4 ст.л. солі без гірки, а також 6 ст.л. цукру теж без гірки (виходить на кожну банку потрібно по 2 ст.л. цукру). Помішуємо, розчиняємо сіль і цукор повністю і доводимо розсіл до кипіння.

Наливаємо в банку 200-300 мл розсолу, потім вливаємо 50 мл оцту (9%) і доливаємо розсіл до верху банки. Відразу накриваємо кришками і закатуємо їх.

Банки з помідорами перевертаємо верх дном, укутуємо їх у щось тепле і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження. Мій рецепт розрахований на три 3-х літрові банки, але рекомендую відразу готувати побільше.

Готую мариновані помідори за рецептом моєї бабусі. Жодного разу за 40 років вона не спробувала інші рецепти

Мариновані помідори виходять дуже смачними, пробуйте! Діліться рецептом з друзями, я вважаю, що це найвдаліший рецепт помідорів, який припаде до смаку кожному!