Готую на новорічний стіл саме такий рецепт оселедця під шубою. Набагато смачніше за звичайний рецепт

Готую на новорічний стіл саме такий рецепт оселедця під шубою. Набагато смачніше за звичайний рецепт

Ніжний і повітряний салат “оселедець під шубою” виходить апетитним і красивим, його місце, якраз на новорічному столі.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • відварені буряки та картопля по 2 шт;
  • цибуля, 1 шт;
  • оселедець, 2 філе;
  • яйця відварені, 3 шт.;
  • яблуко солодке, 1 шт.;
  • сметана, 70 г;
  • майонез, 150 г;
  • сіль, перець, лимонний сік, зелень.

Процес приготування оселедця під шубою

Цибулю дрібно ріжемо і маринуємо в невеликій кількості солі та цукру, воді та лимонному соку. Віджимаємо.

Філе риби ріжемо дрібним кубиком. Інші продукти натираємо на великій тертці.

Сметану змішуємо з майонезом, перекладаємо в мішечок і робитимемо сіточку над шарами салату. Але за бажанням можна використовувати тільки майонез.

  • Перший шар – картопля
  • Другий шар – частина цибулі
  • Третій шар – риба
  • Четвертий шар – цибуля
  • П’ятий шар – терте яблуко
  • Шостий шар – яйця
  • Сьомий шар – тертий буряк

Змащуємо салат майонезом, накриваємо та відправляємо в холодильник настоюватися.

Готую на новорічний стіл саме такий рецепт оселедця під шубою. Набагато смачніше за звичайний рецепт

Яблуко надає салату незвичайної родзинки, а сметана робить його ніжнішим. Можна прикрасити квітами з яєць, красиво покладеною цедрою лимона та зеленню.