Ніжний і повітряний салат “оселедець під шубою” виходить апетитним і красивим, його місце, якраз на новорічному столі.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- відварені буряки та картопля по 2 шт;
- цибуля, 1 шт;
- оселедець, 2 філе;
- яйця відварені, 3 шт.;
- яблуко солодке, 1 шт.;
- сметана, 70 г;
- майонез, 150 г;
- сіль, перець, лимонний сік, зелень.
Процес приготування оселедця під шубою
Цибулю дрібно ріжемо і маринуємо в невеликій кількості солі та цукру, воді та лимонному соку. Віджимаємо.
Філе риби ріжемо дрібним кубиком. Інші продукти натираємо на великій тертці.
Сметану змішуємо з майонезом, перекладаємо в мішечок і робитимемо сіточку над шарами салату. Але за бажанням можна використовувати тільки майонез.
- Перший шар – картопля
- Другий шар – частина цибулі
- Третій шар – риба
- Четвертий шар – цибуля
- П’ятий шар – терте яблуко
- Шостий шар – яйця
- Сьомий шар – тертий буряк
Змащуємо салат майонезом, накриваємо та відправляємо в холодильник настоюватися.
Яблуко надає салату незвичайної родзинки, а сметана робить його ніжнішим. Можна прикрасити квітами з яєць, красиво покладеною цедрою лимона та зеленню.