Готую перевернутий пиріг з чорною смородиною – детальний рецепт

Готую перевернутий пиріг з чорною смородиною - детальний рецепт

Сьогодні я хочу поділитися рецептом дуже смачного пирога з чорною смородиною. Він простий у приготуванні і не забере у Вас багато часу, але результатом ви точно будете задоволені. Ніжне, м’яке тісто і смачна ягідна начинка.

Необхідні продукти:

  • борошно – 250 г
  • вершкове масло – 120 г
  • молоко – 200 мл.
  • яйце – 3 шт.
  • цукор – 200 г + 80 г
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • ванільний цукор – 1 ч.л.
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • смородина – 300-400 г

Як приготувати пиріг з чорною смородиною

У глибоку миску викладаємо розтануло м’яке вершкове масло, насипаємо цукор і розтираємо.

Готую перевернутий пиріг з чорною смородиною - детальний рецепт

Далі додаємо яйця, молоко і знову перемішуємо. Просіваємо борошно, до нього додаємо розпушувач, ванільний цукор і трохи солі. За допомогою віночка ретельно перемішуємо і наше тісто готове.

Готую перевернутий пиріг з чорною смородиною - детальний рецепт

Для начинки я взяла чорну смородину, але можна використовувати і інші ягоди за вашим бажанням. Так як смородина у мене кисла, я посипаю її цукром, якщо у вас ягода солодка, то можна обійтися і без цукру.

Готую перевернутий пиріг з чорною смородиною - детальний рецепт

Глибоку форму (діаметр 20 см) змащуємо вершковим маслом. Якщо Ви не впевнені у своїй формі для запікання, то можна встелити дно форми пергаментним папером. Спочатку висипаємо смородину з цукром і заливаємо вже готовим тістом. Прибираємо в духовку на 40-50 хвилин при температурі 180 ° С.

Готую перевернутий пиріг з чорною смородиною - детальний рецепт

Дістаємо наш пиріг і даємо трохи охолонути. Після цього накриваємо тарілкою і перевертаємо. Можна прикрасити верх пирога, але на мене він і так гарний. Вийшов дуже смачний, ніжний, м’який, вологий пиріг з ягодами. Готується він дуже легко і вийде абсолютно у всіх. Результат Вас приємно порадує, і ваші близькі точно попросять добавки! Приємного чаювання!

Готую перевернутий пиріг з чорною смородиною - детальний рецепт