Готую такі котлети часто на обід. Завжди всі задоволені і не потрібно стояти біля плити

Готую такі котлети часто на обід. Завжди всі задоволені і не потрібно стояти біля плити

Порційні м’ясні котлети-запіканки можна готувати навіть на святковий стіл: красиво оформивши страву листям салату, соломкою обсмаженої картоплі, половинками свіжих помідорів та огірків, ви здивуєте своїх гостей.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • фарш, 500 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • часник, 3 зубчики;
  • скибочки батона, 4 шт;
  • сир, 150 г;
  • помідори, 2 шт.;
  • сіль, перець, зелень, панірувальні сухарі.

Процес приготування

Фарш змішуємо з розм’якшеним у воді батоном, подрібненою цибулею та часником, солимо і перчим, додаємо спеції за смаком.

Помідори ошпарюємо окропом і знімаємо шкірку, ріжемо дрібним кубиком.

Змішуємо фарш із помідорами, тертим сиром, дрібно нарізаною зеленню.

Сухарі панірувальні ви можете зробити самі або використати вже готові.

Формуємо великі котлети, обвалюємо в сухарях і викладаємо у форму, змащену олією.

Випікаємо за 200 градусів близько 40 хвилин.

Поки готуються котлети, можна зробити гарнір: відварити рис з овочами, зварити картоплю, приготувати салат зі свіжих овочів.

Готую такі котлети часто на обід. Завжди всі задоволені і не потрібно стояти біля плити

Котлетки виходять дуже соковитими за рахунок помідорів та розплавленого сиру, з апетитним запахом часнику та свіжого кропу. Як варіант, можна зробити начинку із попередньо обсмажених із цибулею печериць або відварених, копчених шматочків курки, шинки.